White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Winter – Free Rider

Leestijd: 2 minuten

In 2021 zag het Duitse Winter Pale Horse verschijnen, om in het jaar daarna met Looking Back een blik terug te werpen op het eerdere oeuvre. Dat jaar was nog niet om of de nieuwe langspeler van dit gezelschap lag alweer in de schappen. Winter heeft namelijk in het najaar van 2022 ook nog Free Rider uitgebracht.

Winter

Eerder kon nog gesteld worden dat Winter het project was van Markus Winter. Hij maakt nog steeds de dienst uit, maar doet dat wel met een band om zich heen. Hierdoor zijn drummer Hugo Ribeiro, toetsenist Michael Donner en vocalist Nera Mamic van de partij. Natuurlijk doet Markus Winter zelf nog wel het meeste, want hij is het brein achter dit gezelschap.

Free Rider

Waar de standaardversie van de plaat twaalf tracks telt, komt de luxere uitgave met vier extra nummers. Dat zorgt er bijvoorbeeld voor dat ook de samenwerking met Florian Grey in ‘Into The Void’ te genieten is. Op de vinyluitgave kan daarbij ook nog ‘Shortcut To Your Heart’ gevonden worden, een track die niet op de verschillende cd-uitgaves te vinden is.

Qua muziek lijkt Winter zich meer richting de invloeden van de classic rock te werken ten opzichte van zijn eerdere flirt met de gothic. ‘Free Rider’ en ‘That Much Is True’ laten dat goed horen. Het heerlijke gitaarspel zorgt ervoor dat dit juk hem ook zeker niet misstaat. De muziek is namelijk pakkend en de refreinen blijven hangen, een kracht van het genre. Zie het ook als een vleugje Billy Idol, mede door de manier van zingen. Het stevigere ‘Under The Gun’, een cover van The Sisters Of Mercy, laat da took horen. Toch komt ook de warmte van zijn stem goed naar voren, waardoor op momenten dat het wat rustiger qua muziek is, ook gedacht kunnen worden aan Chris Isaak.

Free Rider is een plaat geworden die Winter lekker laat rocken. Tel daarbij op dat de luxe versie ook gewoon exact achtenzeventig minuten aan muziek met zich meedraagt en men snapt dat dit waar voor het geld is.

Winter - Free Rider

WINTER ONLINE

Facebook
Bandcamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén