White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Hemesath – So Schön

Leestijd: 2 minuten

Duits. Dat is duidelijk de taal die leidend is bij Hemesath, welke dan weer niet verrassend uit Duitsland komt, hoog in het vaandel gedragen wordt. Dat is natuurlijk ook heel mooi. Niet voor niks heeft het Hemesath dan ook de nieuwe plaat So Schön genoemd. Dat album is uitgekomen via Echozone.

Hemesath

Hemesath is dus een band die in hart en nieren laat horen dat de Duitsers ook overtuigd in hun eigen taal kunnen rocken. Natuurlijk had Rammstein dat al lang en breed bewezen, maar er mag niet vergeten worden dat er meer is dan dat beroemde zestal. Hemesath is daar een exponent van.

So Schön

De negen tracks op So Schön laten echter wel horen dat Rammstein haar sporen heeft nagelaten in de sound van Hemesath. Zowel het bombast als de mainvocals liggen in die lijn, terwijl de cleane vocalen in de refreinen, zoals in ‘Die Stadt Verbrennt’ goed te horen is, zorgt ervoor dat ook het epische van de powermetal van onder andere Blind Guardian ook nog van invloed is.

Ondanks dat opener ‘Heile Segen’ en het daarop volgende ‘Elysium’ een stevig Rammstein-jasje aan hebben, weet de band later op de plaat daar ook wel meer los van te komen. Ook al blijkt dat soms moeilijk, is dat duidelijk in ‘Tanz’ te horen. Hemesath durft het namelijk aan om de gitaar en de toetsen ook echt een mooi podium te geven. Die toetsen geven zelfs iets progrock-achtigs mee aan de sound.

Het is te makkelijk om Hemesath als een nazaat van Rammstein af te spiegelen, ook al neigt het op sommige moment op So Schön daar naar. Hemesath weet op een knallende wijze de rock in het Duits op een brede manier te verkondigen. Opzwepend en rockend.

Hemesath - So Schön

Tracklist So Schön

1.Heile Segen 03:54
2.Elysium 04:14
3.Die Stadt verbrennt 04:15
4.Tanz 04:29
5.Flieg 05:51
6.Schattenseele 03:11
7.Dies eine Leben 03:53
8.So Schön 05:24
9.Bleib bei mir 05:28

Hemesath online

Website
Facebook

Echozone online

Website
Facebook
Bandcamp
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén