White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Vinyl Floor – Funhouse Mirror

Leestijd: 2 minuten

Als Rob Stoner, bekend als bandleider en bassist bij Bob Dylan, mee komt doen, is dat niet voor niks. Zeker niet als hij drie nummers zijn bas aan de muziek geeft. Ondanks die bijdrage gaat het bij Funhouse Mirror toch echt om het uit Denemarken Vinyl Floor zelf. Die plaat is verschenen via hun eigen Karmanian Records.

Vinyl Floor

Dit betreft dus de Deense band die in 2007 is opgericht. In 2021 is het proces voor Funhouse Mirror al door dit gezelschap ingezet. Deze vijfde langspeler heeft in dat opzicht dus een lange reis gemaakt. De basis is gelegd in Malmö te Zweden, om vervolgens onder andere de vocalen in Kopenhagen zelf toe te voegen. Uiteindelijk sloeg Vinyl Floor ook de hulp in van Ted Jensen in Nashville. Hij is verantwoordelijk voor de definitieve sound. Dat laatste gebeurde aan het begin van 2022.

Funhouse Mirror

Het resultaat zijn tien track die samen zo’n veertig minuten aan muziek opleveren. ‘Between Lines Undone’ laat horen dat deze Denen een beetje klinken alsof Radiohead The Beatles speelt, of andersom. ‘Dear Apollon’ is daarentegen een mooie pianoballade, waar de band laat horen dat men ook vanuit dit oogpunt de luisteraar subtiel kan inpakken.

De belangrijkste invloeden lijken uit de jaren ’60 en ’70 te komen. In dat opzicht is het ook niet gek dat Rob Stoner mee komt doen. In zowel ‘Anything You Want’, ‘Clock With No Hands’ als ‘Funhouse Mirror’ is hij te horen. Ook al is hij aanwezig, het blijft toch echt om deze Denen zelf gaan. Dat is ook merkbaar bij de andere gastmusici op deze plaat. Zij komen langs, maar nemen niet de overhand. Hun bijdrage is welkom, mooi, maar is wel onderdeel van het geheel.

Funhouse Mirror is een lekkere indierock plaat geworden waarbij Vinyl Floor de tijdloosheid laat zegevieren. De invloeden van tijden die niet meer gaan komen, zorgen voor een heerlijke, goed verzorgde sound. Complete plaat.

Vinyl Floor - Funhouse Mirror

Vinyl Floor online

Website
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén