White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Winter – Looking Back (Special Edition)

Leestijd: 2 minuten

De vraag naar cd’s blijft. Dat heeft het project Winter ook gemerkt. Waar de meest recente langspeler uit is gekomen op vinyl, was er ook vraag naar de versie op de compact disc. Daarom komt Winter nu ook met een speciale uitgave van Looking Back, op cd dus. Dat album verschijnt via het eigen Wintergothic Records en wordt verspreid door BOB-Media.

Winter

Achter Winter gaat de breed georiënteerde muzikant Markus Winter schuil. Vandaar ook de naam van dit project. Door de jaren heen heeft hij een tal van platen uitgebracht, welke allemaal nog maar moeizaam of niet meer te verkrijgen zijn. Vandaar dat Looking Back een verzameling werk van hem bevat.

Looking Back (Special Edition)

Die tracks op Looking Back zijn opnieuw onder handen genomen, waardoor het allemaal als een geheel past. Deze versie op cd telt zestien nummers. Dat betekent dat er drie meer zijn als op de vinyl-uitgave. Deze bonusnummers geven deze gelimiteerde uitgave dus wat extra’s mee.

De muziek van Winter is heel breed. Winter laat zich duidelijk beïnvloeden door diverse stijlen, wat er bijvoorbeeld in resulteert dat men in ‘Heartbreak Road’ de invloeden van Elvis en ZZ Top naast elkaar kan horen, terwijl ook Deep Purple nog subtiel om de hoek komt kijken. Dat is heel anders dan ‘We Believe In Rock’, wat eerder een donkere insteek op de stadionrock is. ‘The Flyer’ laat de invloed van de synths meer merken, waardoor men ook kan denken dat Van Halen geluisterd wordt door Markus Winter. Het donkere, warme stemgeluid, wat hier en daar ook wel andere vormen van zingen omarmt, is de verbindende factor tussen de vele tracks.

De zestien tracks op Looking Back (Special Edition) laten horen dat Winter op een donkere manier de rockliefhebbers wilt inpakken. De veelzijdigheid van zijn muziek is de troef bij Markus Winter, hier mooi gebundeld.

Winter _ Looking Back

Winter online

Facebook
Bandcamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén