White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Ignea – Dreams Of Lands Unseen

Leestijd: 2 minuten

Dat het in de regio van Oekraïne onrustig is, komt niet alleen door de betreurenswaardige gebeurtenissen aldaar. Het is namelijk ook onrustig doordat de metalbands het land, en ver daar buiten, ook laten trillen, maar dan wel van muzikale opschudding. Ignea is daar ook een goed voorbeeld van en die band komt via Napalm Records met Dreams Of Lands Unseen.

Ignea

De in 2015 opgerichte metalband valt al jaren om door hun eigenzinnige insteek op de metal. Zij gebruiken namelijk ook de Oost-Europese en andere regionale invloeden om hun muziek toch net wat anders weg te zetten dan de gemiddelde band. Daarbij heeft Ignea in Helle Bohdanova ook een sterke frontvrouw.

Dreams Of Lands Unseen

De nieuwe studioplaat van Ignea is alweer derde langspeler. Leuk detail: waar de eerste langspeler van Ignea in 2017 het licht zag, duurde het telkens drie jaar tot de nieuwe release. Of dat na Dreams Of Lands Unseen ook nog gaat gelden, moet nog blijken natuurlijk. Feit is wel dat die plaat in net geen driekwartier een twaalftal nieuwe tracks van Ignea toont.

Ignea laat op Dreams Of Lands Unseen op overtuigende wijze horen dat zij nog steeds stijlen kunnen blenden en naar hun hand zetten. Het zeer sterke ‘Nomad’s Luck’ is daar een goed voorbeeld van. Net als men denkt dat het niet bruter kan, worden de banden met de black metal aangehaald, terwijl juist dan ook de rustige, symfonische kant de kop op steekt. Dat geeft een geniale vibe van bombast en sfeer. ‘The Golden Shell’ lijkt juist weer inspiratie te halen uit de Chinese folklore.

Meer dan Engels

Iets waar Ignea zich ook mee onderscheidt, is het gebruik van meerdere talen. Dat gebeurt ook zelfs binnen één nummer. In ‘To No One I Owe’ komt naast het Engels ook het, waarschijnlijk, Oekraïens om de hoek kijken. Op de manier zoals Ignea dat uitvoert, is het passend en niet geforceerd. Dat is een bijzondere gave van dit vijftal.

Dreams Of Lands Unseen is een metalplaat waarbij culturele aspecten van Oost-Europa tot het Verre Oosten worden gebruikt op een wijze dat het lekker ligt. Daarmee onderscheidt Ignea zich van het gros van de metalbands. Verrassend sterk en eigen.

Ignea - Dreams Of Lands Unseen

Tracklist Dreams Of Lands Unseen

1. Téoura
2. Dunes
3. Camera Obscura
4. Далекі Обрії
5. To No One I Owe
6. Incurable Disease
7. Nomad’s Luck
8. The Golden Shell
9. Opiumist
10. Zénith

IGNEA ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram
TikTok

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén