White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Korn – Requiem

Het was ergens in de jaren ’90. De middelbare school was nog maar net betreden door de ondergetekende en een nieuwe klasgenoot kwam met Life Is Peachy aan. Dat was een nieuwe plaat van een onbekende band uit de Verenigde Staten. Die band zou volgens hem groot gaan worden. Inderdaad, Korn werd in rap tempo groot. Waar het publiek groter werd, werd na Issues de aandacht voor deze band verloren. Nu ligt Requiem van Korn op de redactie.

Korn

Jonathan Davis en zijn kompanen zijn door de jaren heen flink bezig gebleven. Ondanks albums die niet altijd bij iedereen in de smaak vielen, bleef de groep haar ding doen. Sinds de terugkeer van gitarist Head kan ook gesteld worden dat Korn weer echt terug is. Live is de energie als vanouds en ook op plaat scheen de band weer vooruitgang te hebben geboekt.

Requiem

Nu ligt Requiem daar. De veertiende studioplaat van Korn telt negen nummers. Daar ligt ook gelijk het manco van deze release. Korn schotelt de luisteraar maar net een ruim half uur aan muziek voor. Japanners hebben geluk, want zij treffen in ‘I Can’t Feel’ nog drie minuten aan extra muziek.

De negen nummers mogen dan samen niet zo lang zijn qua speelduur, Korn laat wel haar beste kant zien. De groep experimenteert nog steeds in de range van rock tot metal en durft deze ook naadloos in elkaar over te laten lopen. Op die manier krijgt ‘Hopeless And Beaten’ vorm. De breekbare vocalen van Davis worden afgewisseld met brute vocalen die tot het extreme van deze band behoren. ‘Penance To Sorrow’ bewijst dat Korn nog steeds de kenmerkende groove weet te vinden.

Extra handen

Requiem opent met ‘Forgotten’, waarin de band schrijfhulp gekregen van Lauren Christy en Jasen Rauch. Die eerstgenoemde droeg ook bij aan ‘Start The Healing’ en ‘Disconnect’. Ondanks dat Korn zelf meer dan prima in staat is goed tracks te schrijven, hebben deze tracks wel een extra glans die wel binnen het Korn-gevoel blijft.

Oké, Korn of Life Is Peachy zullen nooit meer uitgebracht worden, want de band is ook meer dan twintig jaar verder. Dat geldt ook voor de sound. Wie Requiem los ziet van het begin van Korn, zal erg content zijn met deze meer dan prima rockende plaat.

Korn - Requiem

Tracklist Requiem

1. Forgotten
2. Let The Dark Do The Rest
3. Start The Healing
4. Lost In The Grandeur
5. Disconnect
6. Hopeless And Beaten
7. Penance To Sorrow
8. My Confession
9. Worst Is On Its Way

Korn online

Website
Facebook

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén