White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Les Chants De Nihil – Le Tyran Et L’Esthète

Vier jaar geleden kwam de Franse black metal band Les Chants De Nihil met een plaat waarvan de titel zo lang was, dat die nauwelijks te benoemen was. Daar heeft de groep misschien wel van geleerd. Via Les Acteurs De L’Ombre Productions komt Les Chants De Nihil nu namelijk met een album dat Le Tyran Et L’Esthète heet.

Les Chants De Nihil

Het Franse black metal gezelschap van Les Chants De Nihil is opgericht in 2007. De jaren daarom knalde de bands er een tal van releases in, maar de laatste jaren bleef het vanuit de studio redelijk stil. Achter de schermen was de groep druk bezig met het schrijfproces van deze nieuwe plaat. Daarvoor heeft Les Chants De Nihil veel tijd uitgetrokken.

Le Tyran Et L’Esthète

Deze nieuwe langspeler telt negen tracks. Opener ‘Ouverture’ is ook echt een opening. Daarin wordt de luisteraar in een kleine twee minuten naar de sferen van de black metal gezogen. De overige tracks, waarvan de titeltrack van de plaat  met ruim acht minuten de langste is, geven zo’n vijftig minuten aan muziek.

De eerste echte track op Le Tyran Et L’Esthète is ‘Entropie des conquêtes éphémères’. Dat is een hele mond vol, maar het nummer laat gelijk horen dat de schelle, melodieuze black metal goed in de vingers zit bij Les Chants De Nihil. Waar dat nummer nog een redelijk veilige black metal track is, start ‘Ma doctrine, ta vanité’ met sterk, clean samenzang. Dat schept sfeer en laat horen dat Les Chants De Nihil ook durft te verrassen. Dat de rest van de track louter furieuze black metal is, zorgt voor extra glans.

Een van de meest bijzondere tracks op Le Tyran Et L’Esthète is ‘L’adoration de la Terre’. Hier laat Les Chants De Nihil de grote Stravinsky – ja, de componist –  samenkomen met black metal. Het op het ballet ‘The Rise Of Spring’ geïnspireerde nummer laat horen dat Les Chants De Nihil de melodieuze kant van de black metal zelfs middels klassieke inspiratie kan invullen.

De Franse black metal band Les Chants De Nihil heeft veel langer dan voorheen gedaan om een plaat uit te brengen, maar Le Tyran Et L’Esthète bewijst ook hun gelijk. Deze Franstalige black metal onderstreept dat deze groep goed bezig is.  

Les Chants De Nihil - Le Tyran Et L'Esthète

Tracklist Le Tyran Et L’Esthète

1. Ouverture
2. Entropie des conquêtes éphémères
3. Ma doctrine, ta vanité
4. L’adoration de la Terre
5. Danse des mort-nés
6. Le tyran et l’esthète
7. Ode aux résignés
8. Lubie hystérie
9. Sabordage du songeur et final

Les Chants De Nihil online

Facebook 
Bandcamp

LES ACTEURS DE L’OMBRE PRODUCTIONS ONLINE

Website
Bandcamp
Facebook 

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén