White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Local Store – Magpie And The Moon

Afgelopen jaar bracht Needlepoint het album The Dairy Of Robert Reverie uit. Dat wilt niet zeggen dat zanger/gitarist Bjorn Klakegg daarna stil is gaan zitten. Zijn vriendschap met zijn voormalige gitaarstudent Mattias Krohn Nielsen zorgde voor een nieuwe wending: Local Store. Via BJK Music is het resultaat wereldkundig geworden: Magpie And The Moon.

Deze langspeler van het viertal, want de twee hebben gezelschap gekregen van twee andere jonge muzikanten, laat horen dat men vanuit Scandinavië ook ergens tussen The Beatles en het eind van de jaren ’70 kan acteren. De vertellende songs, wat bijvoorbeeld sterk te horen is in ‘In The Garden’, geven de luisteraar een laidback gevoel mee. Niets hoeft, alles mag en vooral geen haast. Deze liedjes worden echter wel opgesierd met sterke, mooie gitaarlijnen, zonder dat het geheel als een overdonderende gitaarplaat te bestempelen is. ‘The Riverside’ laat dat goed horen. Hier is de gitaar erg dienend bezig en lijkt hij in de solo Eric Clapton nog te eren.

De tracks op Magpie And The Moon, waarin in de artwork in de schaduw nog een mooi raadsel te vinden is, duren nooit langer dan vijf minuten, wat resulteert in een totale speelduur van zo’n achtendertig minuten. In die tijd schotelt Local Store de luisteraar tien nummers. ‘Vote For The Dog’ geeft het gevoel mee dat het viertal de invloeden van The Beatles, Eddie Vedder, Paul Simon en Peter Gabriel heeft proberen samen te voegen zonder er bewust van te zijn geweest dat deze invloeden werden samengevoegd. Met andere woorden, de muziek mag dan wel hints van andere artiesten bevatten, het gevoel dat Magpie And The Moon meegeeft, is dat de muziek is ontstaan uit pure passie voor muziek.

Het zijn tien nummers die stuk voor stuk lekker in het gehoor liggen, maar het is de algehele indruk van de plaat die het hem doet. Magpie And The Moon is geeft de rust mee die ook aan een rustig kabbelend water te vinden is. Van begin tot eind onderuit gezakt luisteren en dan op repeat. Een plaat om alles even te vergeten.

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén