White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Lunar Tombfields – The Eternal Harvest

Leestijd: 2 minuten

Frankrijk herbergt sinds jaar en dag genoeg blackmetal bands die internationaal naam hebben weten te maken. Denk aan Alcest, Deathspell Omega, Svart Crown, Peste Noir enzovoorts.De laatste jaren zijn er echter ook in Frankrijk veel bands bijgekomen die waarschijnlijk lokaal nog wel enige naamsbekendheid zullen hebben, maar die landelijk- en buiten landsgrenzen gezien, geen belletjes doen rinkelen bij de blackmetal liefhebbers. Lunar Tombfields (alleen de naam al…) is ook een nieuwe naam aan het firmament en bestaat uit het duo M. en Äzh. The Eternal Harvest is de naam van de debuutlaat van Lunar Tombfields en wordt uitgebracht via het Franse Les Acteurs de L’Ombre Productions.

Sferische black

Muzikaal gezien grijpt de band terug naar de sferische blackmetal uit de jaren negentig van de vorige eeuw. Het album bestaat uit vier lange nummers, welke samen meer dan vijfenveertig minuten duren, die doen denken aan de muziek van het Noorse Bloodthorn in haar begindagen. Maar ook de ‘cascadian blackmetal’ invloeden van de oude Alcest of Agalloch zijn duidelijk terug te horen. Het nummer ‘A Dialogue With The Wounded Stars’ is daar een goed voorbeeld van.

Sfeervol is het allemaal zeker, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er te weinig spectaculaire dingen gebeuren in de lange nummers. Het geheel kabbelt een beetje voort. Als je dan na ruim zevenveertig minuten klaar bent met luisteren, vraag je jezelf af waar je nu eigenlijk naar geluisterd hebt.

Het antwoord is: ‘naar een prima album’. Maar ook naar een album dat je straks een keer op een streamingdienst gaat luisteren en daarna verdwijnt in massa aan releases. Wie weet treffen we Lunar Tombfields nog een keer aan in een voorprogramma van een van de eerder aangehaalde grotere namen uit Frankrijk? Dat zou de band dan wel weer verdienen met deze degelijke release.

Lunar Tombfields - The Eternal Harvest

Tracklist The Eternal Harvest

  1. The Ancestral Conjuration 14:11
  2. As the Spirit Wanes, the Form Appears 09:23
  3. A Dialogue with the Wounded Stars 12:49
  4. Drowning in the Wake of Dreams 11:03

Lunar Tombfields online

Bandcamp
Facebook
Instagram

LES ACTEURS DE L’OMBRE PRODUCTIONS ONLINE

Website 
Webshop 
Facebook
YouTube 
Bandcamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén