White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Melting Eyes – My Final Resting Place EP

Leestijd: 2 minuten

Dat het al een tijdje rommelt in en om Den Haag komt niet alleen door de onkunde van het politieke landschap of de financiële achtbaan van de plaatselijke voetbalclub. De echte onrust komt in de vorm Melting Eyes. Deze no-nonsense death metal band heeft echter goed nieuws. Hun muziek is namelijk vastgelegd zodat de geschiedenisboeken er niet meer omheen kunnen. Met trots presenteert Melting Eyes de ep My Final Resting Place.

Melting Eyes

Voor de hopeloze zieltjes die nog nooit van Melting Eyes hebben gehoord: gij zijt gewaarschuwd. Het viertal van Melting Eyes vindt zijn oorsprong in 2017. Het genre waar men zich mee inlaat is death metal en duidelijk is dat deze heren daar niks bij in de buurt willen laten komen. Kortom, Pier Segaar en co staan voor een mooi portie aan old school death metal.

My Final Resting Place EP

De ep My Final Resting Place lijkt misschien op het eind van een era, een persoon of een band, maar is feitelijk gewoon de eerste release van Melting Eyes. In een klein half uur schotelen deze heren de liefhebber van het brute geweld zes tracks voor. ‘Creation Undone’ is met net geen drie en een halve minuut de kortste, waar de meeste tracks ergens tussen de vijf en zes minuten speelduur hebben.

Vanaf de eerste tonen laat Metling Eyes er geen gras over groeien, want ‘Bringer Of War’ zorgt ervoor dat niets of niemand aan hun death metal kan ontkomen. Wie zijn nekspieren nog niet had opgewarmd, moet snel zijn, want Melting Eyes voert het tempo direct goed op. In dat kader is het slepende karakter van de opening van ‘Only The Void Remains’ ook een moment dat men even kan bijkomen. Die track laat horen dat Melting Eyes de death metal ook vakkundig kan opbouwen.

Dat Melting Eyes de death metal op velerlei manieren benadert zonder afstand te doen van het genre, komt ook sterk naar voren in afsluiter ‘Rise From Below’. De manier hoe dit kwartet dat spel der tempo’s opvoert, geeft energie. Het is moeilijk om niet direct op te gaan in deze moordende machine.

Eigenlijk is het simpel te stellen: als vier heren het land zo kan laten schudden, zouden zij het stokje in het pluche over moeten nemen. My Final Resting Place is een ijzersterke debuutrelease van Melting Eyes, eentje vol daadkracht waar de politiek een puntje aan kan zuigen.

Melting Eyes - My Final Resting Place EP

Melting Eyes online

Bandcamp
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén