White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Mnemocide – Feeding The Vultures

Het was 2018 toen het uit het Zwitserse Basel afkomstige Mnemocide hun EP Debris uitbracht. Die plaat heeft veel moois voor de band te weeg gebracht. Voor hun eerste langspeler heeft de groep het ook goed aangepakt. Die langspeler is genaamd Feeding The Vultures en komt uit via Czar Of Crickets Productions.

Om Feeding The Vultures op te nemen, is deze vijfkoppige band naar het Duitse Freiburg afgereisd om aldaar in de Iguana Studio’s de tracks vast te leggen. Dat is gebeurd onder leiding van producer Christopher Brandes. Die kan gekend worden van zijn werk voor onder andere Finsterfrost, The Spirit en Thron.

Feeding The Vultures start met een intro van een ruime minuut. ‘Manifest’, zoals deze heet, kan voor een betere beleving geskipt worden. Wie start met het daarop volgende ‘Crash & Burn’ zal gelijk ondergedompeld worden in het bad dat gevuld is met death en groove metal. Dat is de kracht van Mnemocide, welke ook in ‘To The Nameless’ duidelijk wordt.

In het totaal staan er twaalf tracks op Feeding The Vultures. Samen brengen zijn de luisteraar zo’n veertig minuten aan muziek. Dat het niet alleen muziek is, bleek al in de opening van de plaat. Ook ‘Prologue’ en ‘Interlude’ zijn tracks van de om en nabij een minuut welke alleen wat sfeer willen scheppen. Soms zijn dat soort momenten ook bij de tracks zelf inbegrepen, zoals bij ‘Fear Me’. Daar laat Mnemocide horen dat men ook hele aanstekelijke riffs kan produceren. En daar gaat het om.

Mnemocide heeft met Feeding The Vultures een plaat gemaakt die op muzikaal gebied heerlijk beukt. Dat is de kracht van deze Zwitsers en daar moet dan ook naar gekeken worden. Wie van death metal houdt met een flinke groove erin, zit bij Mnemocide goed.

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén