White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Mormânt De Snagov – Depths Below Space And Existence

Leestijd: 2 minuten

Het is een plaat die al in het kalenderjaar 2018 is verschenen, maar pas later op de redactie is verschenen. Vervolgens is dat album ook pas tamelijk laat aan een luisterbeurt onderworpen, waardoor de review pas een jaar na de eigenlijk release online komt. Het is de band niet minder gegund. Mormânt De Snagov kwam in 2018 dus via Pest Records met Depths Below Space And Existence.

Om deze band te begrijpen, moet men beseffen dat het Finnen zijn die ook nog een woordje Roemeens spreken. Mormânt De Snagov betekent het graf van Snagov, wat op haar beurt weer een plaats in Roemenië is. De Finnen zijn al een ruim decennium bezig om hun black metal over de wereld te blazen. Deze release is de derde langspeler van het gezelschap en telt acht tracks.

Na opener ‘Mentor Deceived’ start het echte black metal feestje pas echt. De ijzige vocalen, schelle gitaren en headbang ritmes zorgen voor een aangename basis. Daarvoor heeft Mormânt De Snagov niet altijd hoogtempo blaststukken nodig. ‘Battle Neverending’ is black metal pur sang, maar vaart tevens op een tempo waarop het rustig headbangen is. De tempowisselingen in het nummer zorgen voor aangename verrassingen. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor het pianostuk en de ijzersterke gitaarsolo in ‘Stories Untold’, welke met bijna tien minuten veruit de langste track op deze schijf is.

Black metal komt al lang niet meer alleen uit Noorwegen, dat is al tijden duidelijk. Mormânt De Snagov heeft echter met hun Fins basis nog steeds een zeer kille bodem waarop men gegroeid is. Dat doet de groep goed. Depths Below Space And Existence is een heerlijke plaat geworden.

4 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén