White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Nancy Wilson – You And Me

Eigenlijk is het wel een bijzonder feit. Nancy Wilson komt met haar eerste solo-plaat. De vragen rijzen dan: Waarom? Waarom nu? Nancy Wilson hoeft het namelijk niet meer voor de faam te doen. Toch is de eerste soloplaat een feit. Via V2 Records verschijnt van Nancy Wilson You And Me.

Nancy Wilson

Even voor hen die nu denken: ‘Nancy Wilson, ken ik die niet ergens van?’ Jazeker. Tenminste, men zou haar moeten kennen. Als gitarist aan de zijde van haar zus Ann Wilson vormde ze Heart. Daarmee scoorde ze decennia lang hits en is ze nog steeds actief. ‘Barracuda’, ‘Crazy On You’ en bovenal ‘Alone’ zijn tracks waar ze onlosmakelijk mee verbonden is en zal zijn.

You And Me

Waarom komt Nancy Wilson dan nu met You And Me? Eigenlijk kan het misschien heel simpel verwoord worden: verwerking. Het thema van verlies staat redelijk centraal op deze langspeler. In twaalf tracks, waaronder een paar die niet van haar hand zijn, schotelt ze de luisteraar een verrassende plaat voor.

Dat begint direct al met de opening. De titeltrack ‘You And Me’ geldt als een van de nummers waarin ze niet alleen te horen is. Hierin komt Sue Ennis om de hoek kijken. Ennis geldt als iemand die al sinds de begindagen van Heart ook daar regelmatig met het schrijfproces actief was. Nu zingen de twee een mooie ballade samen.

‘Walk Away’ laat horen dat Nancy misschien wel ten onrechte zo vaak in de schaduw van haar zus heeft geacteerd, hoewel ze daar natuurlijk ook de tweede vocalen deed. Op een leeftijd waarop velen al met pensioen zijn, laat ze horen nog prima bij stem te zijn, iets wat ook al in ‘You And Me’ bleek.

Covers en gasten

Nancy Wilson heeft ook een paar verrassingen in petto. De bijdrage van Sue Ennis is al genoemd. Zij is niet de enige gastmuzikant. In ‘Party At The Angel Ballroom’ komen Guns ’n Roses-bassist Duff McKagan en Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins ondersteunen, terwijl ‘The Boxer’ wordt gespeeld met Sammy Hagar. De klassieker van Simon & Garfunkel wordt hier op een mooie wijze geëerd. ‘The Rising’ zet Bruce Springsteen nog even in het zonnetje, wat voor Pearl Jam geldt in ‘Daughter’. Mooie versies op hun beurt.

Toch is het de laatste track die de luisteraar echt grijpt. In minder dan twee minuten doet Nancy Wilson hier iedereen een mooie dienst. Geen woorden, maar akoestisch gitaarspel. ‘4 Edward’. Ja, Eddie van Halen. Waar haar stem mooi is, komt de emotie hier misschien pas echt naar boven.

Nancy Wilson mag dan richting de zeventig gaan, ze heeft met You And Me een prachtige soloplaat gemaakt. Het icoon van Heart laat hier horen dat zij ook zonder haar zus aan haar zijde weet te schitteren. Als verlies verwerken zo mooi is, zal het leed verzacht worden.

Nancy Wilson - You And Me

Nancy Wilson online

Facebook

V2 RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén