White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Nervochaos – Dug Up (Diabolical Reincarnations)

Om te vieren dat de band 25 jaar in het vak zit, komt de Braziliaanse death metal machine Nervochaos met een nieuwe plaat. Die nieuwe studioplaat is echter niet zo nieuw als men op voorhand doet vermoeden. Hoe dat zit? Feit is dat Dug Up (Diabolical Reincarnations) van Nervochaos uitkomt via Xenokorp.

Nervochaos

Het was net over de helft van de jaren ’90 toen het Braziliaanse Nervochaos haar oorsprong vond. Dat de death metal leidend zou worden, bleek al snel. Nog dat jaar verscheen een demo, die twee jaar later gevolgd werd door de eerste langspeler, Pay Back Time. Inmiddels is alleen Eduardo Lane nog over van de line-up van destijds, maar bestaat de band nog steeds.

Dug Up (Diabolical Reincarnations)

De nieuwe studioplaat is dus niet helemaal een nieuwe studioplaat. De dertien tracks zijn weliswaar in mei van 2021 opgenomen, maar de fan kent de nummers al. Nervochaos heeft tracks van de eerste vier langspelers plus hun album uit 2014, The Art Of Vengeance, opnieuw opgenomen. Daarbij is de band wel vrij te werk gegaan, waardoor er ook veranderingen in de tracks te bespeuren zijn.

Hierdoor kan het zijn dat de fan ‘I Hate Your God’, waarmee de schijf opent, zeer bekend voorkomt. De nieuwe vocalist, Brian Stone, laat niet alleen blijken dat zijn stem zich goed leent voor de sound van de band, maar ook dat Nervochaos breder dan hun eigen Brazilië durft te denken.

Deze dertien tracks laten wel blijken dat meneer Lane middels zin nieuwe kompanen het heilige vuur gevonden heeft om zo weer vlammend de death metal fan gek te maken. Dug Up (Diabolical Reincarnations) is een mooie herinterpretatie van al bekende tracks van Nervochaos, waardoor de fan er weer zin in krijgt!

Nervochaos - Dug Up Diabolical Reincarnations

Tracklist Dug Up (Diabolical Reincarnations)

 1. I Hate Your God 2:46
 2. Envy 2:11
 3. Putrid Pleasures 3:48
 4. Pazuzu Is Here 3:37
 5. Mighty Justice 2:11
 6. Upside Down Cross 2:37
 7. The Urge to Feel Pain 3:46
 8. Dark Chaotic Destruction 2:46
 9. Nervochaos 2:21
 10. Pure Hemp 0:50
 11. Scavengers of the Underworld 4:00
 12. Perish Slowly 2:58
 13. The Devil’s Work 3:56

Nervochaos online

Website
Facebook
Instagram

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén