White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Oceans – Hell Is Where The Heart Is Vol. I: Love And Her Embrace

Eigenlijk zat het er al aan te komen dat de opkomende sterren van Oceans met een release zouden gaan komen. Deze band weet niet wat stil zitten is, getuige hun recente activiteit. Dat het een digitale ep betreft, past geheel in deze tijdsgeest. Via Nuclear Blast ziet Oceans de ep Hell Is Where The Heart Is Vol. I: Love And Her Embrace verschijnen.

Oceans

Het was in 2020 toen Oceans met de debuutplaat The Sun And The Cold kwam. Afgelopen jaar volgde daar de ep We Are Nøt Okay op. Oceans heeft dan ook iets met het uitbrengen van korte releases, want voor hun eerste langspeler bracht de band ook al een tweetal ep’s uit.

Hell Is Where The Heart Is Vol. I: Love And Her Embrace

De nieuwe digitale ep, welke een naam draagt die én haast net zo lang is als de gehele release alsmede dat deze ook duidelijk maakt dat er meer volgt, telt vier tracks. Opener ‘Love’ is slechts een intro op het geheel, want in het echt is het beter dat liefde meer dan een minuut duurt.

De drie tracks daarna laten wel horen dat Oceans flink weet te vlammen. ‘Awakening’, welke ook als single voorafgaand aan deze ep is uitgebracht, laat dat goed horen. Soms doen de vocalen daar denken aan KoRn, waar de muziek wel veel explosiever is. ‘Sulfur’ heeft de agressie van Ill Niño uit hun begindagen met een vleugje Coal Chamber. ‘Skin’ is daarentegen een track waarin Oceans laat horen soms ook wel de rust te kunnen bewaren. Hierdoor doet het op het ene moment denken aan een welbekende ballade van Sevendust, terwijl in het heftige gedeelte eerder Lamb of God van invloed lijkt.

De nieuwe nummers van Oceans op Hell Is Where The Heart Is Vol. I: Love And Her Embrace laten horen dat de metalhead zich in de handen mag wrijven. De moderne insteek op de metal zal niet iedereen bekoren, maar wie ervoor open staat, zal deze tracks digitaal grijsdraaien.

Oceans - Hell Is Where The Heart Is Vol. I Love And Her Embrace - Artwork

Tracklist Hell Is Where The Heart Is Vol. I: Love And Her Embrace

  1. Love
  2. Awakening
  3. Sulfur
  4. Skin

OCEANS ONLINE

Website
Facebook
Twitter

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén