White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Orthodox – Learning To Dissolve

Er gaan wel eens discussies tussen metalheads over de status van nu-metal. Er zijn stemmen die beweren dat het geen metal is, terwijl anderen juist zeggen dat het de bom is. Waar een middenweg daarin lastig te vinden is, blijkt wel dat het genre de nodige sporen heeft nagelaten. Menig hedendaagse metalband geneert zich niet voor die invloeden. Orthodox is daar een voorbeeld van en die band komt met Learning To Dissolve.

Orthodox

Het verhaal van Orthodox is nog niet zo lang geleden begonnen. Met Nashville als basis, een plaats die toch veelal om andere stijlen bekend staat, kwam Orthodox in 2017 met de debuutplaat, om twee jaar later met Let It Take Its Course nog een album uit te brengen. Inmiddels zit de groep bij Century Media.

Learning To Dissolve

Het viertal van Orthodox heeft op de nieuwe plaat elf tracks staan. Die maken duidelijk dat hun blend van Slipknot, Gojira, Korn en Hatebreed erg aanstekelijk kan werken. De sterke, laag gestemde grooves zorgen ervoor dat de luisteraar makkelijk in beweging en de agressiviteit in de sound hint naar invloed van Slipknot. Opener ‘Feel It Linger’ laat dat goed horen.

Doordat de band ook speelt met de ritmes, zoals in ‘Cave In’ en ‘All That I Am’ doet de groep ook denken aan Gojira, terwijl enkele momenten zelfs voelen alsof Meshuggah ook nog ergens mee wilt doen. Als de bas de ruimte krijgt om te ronken, dan kan er ook nog gedacht worden aan Spineshank.  

Orthodox laat met Learning To Dissolve horen dat de nu-metal ook een meerwaarde heeft. De band is geen standaard nu-metalband, maar steekt de invloeden duidelijk niet onder stoelen of banken. Het resultaat, wat een brute, energieke metalplaat is, zal de discussie dan ook naar de achtergrond schuiven, want dit is puur materiaal om los te gaan.

Orthodox - Learning To Dissolve

Tracklist Learning To Dissolve

1.    Feel It Linger
2.    Head On A Spike
3.    Cave In
4.    Become Divine
5.    Digging Through Glass
6.    Nothing To See
7.    1 1 7 6 2
8.    Dissolve
9.    Fast Asleep
10.    All That I Am
11.    Voice In The Choir

Orthodox online

Website
Facebook
Twitter
Instagram

CENTURY MEDIA ONLINE

Website
Webshop

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén