White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Parasitic Twins/The Carnival Rejects – The Parasitic Rejects split-EP

Leestijd: 2 minuten

Engeland en punk zullen voor altijd met elkaar verbonden blijven. Of het nu gaat om de roemruchte jaren ’70, de daarop volgende jaren ’80 of de vele revivals die het rauwe genre heeft gekend, het Verenigd Koninkrijk vormde een belangrijke spil. Dat punk niet dood is, blijkt ook uit een nieuwe release via Man Demolish Records. Dat label brengt een split-EP uit van Parasitic Twins en The Carnival Rejects.

Op The Parasitic Rejects zijn Parasitic Twins en The Carnival Rejects om en om te horen. Dat betekent dat Parasitic Twins opent met ‘Seize Control’ en The Carnival Rejects de schijf op een bijzondere wijze afsluit. Daarover later meer. In het totaal staat er op deze split-EP voor zo’n dertien minuten aan muziek. Het is en blijft punk.

Parasitic Twins, welke zomaar eens genoemd kan zijn naar de gelijknamige tracks van The Dillinger Escape Plan op Option Paralysis, staat voor rauwe, recht toe recht aan punk. ‘To The Bone’, wat voor hun het enige nummer op deze release is dat langer dan twee minuten is, laat dat goed horen. Het is lekker raggen, energie eruit blazen en lol hebben.

The Carnival Rejects klinkt zwaarder. Wie zou zeggen dat hier de doom ligt van invloed is op de punk, zou geloofd kunnen worden. ‘Autopsy’ en ‘Feel Nothing’ zijn aangenaam, maar het is afsluiter ‘Spaceman’ dat de tongen los maakt. Wie de jaren ’90 heeft meegemaakt, kent dat nummer wel. Ineens was Babylon Zoo daar met ‘Spaceman’. Een geweldige hit van een groep waar later nog maar weinig van vernomen is. Die klassieker wordt hier in een lo-fi, prettige gestoorde versie voorgeschoteld. De opbrengsten van dat nummer gaan overigens naar The Campaign Against Living Miserably (CALM). Kortom, een klassieker voor het goede doel.

Het is dertien minuten lekker tegen het establishment aan schoppen, feest vieren en ronddansen alsof de wereld elk moment kan vergaan. The Parasitic Rejects split-EP viert dat punk niet dood is en dat ook voorlopig niet van plan is.

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén