White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Only Attitude Counts & From The Heart – Split-EP

Leestijd: 2 minuten

Een split-EP Is een mooie manier om de krachten te bundelen. Dat moeten de hardcorebands Only Attitude Counts en From The Heart ook hebben gedacht. Samen kwamen ze onlang via hun label met een gezamenlijke release. De split-EP is alleen uitgebracht op vinyl, 7”.

Een 7” is voor veel bands een single, maar op deze release staan aan beide kanten drie nummers. Het genre is dan ook hardcore, dus hoeven de nummers niet lang te duren. De A-kant is voor Only Attitude Counts. Wie ‘All Ages’, ‘Beyond The Limit’ en ‘The Sickness Of Our Time’ hoort en de band al kent, zal misschien verbaasd opkijken. Deze drie tracks zijn namelijk ook te vinden op het afgelopen zomer uitgekomen Almost The End. Echter, de tracks zijn lekker genoeg om ze een keertje extra in de platenkast te hebben.

De B-kant is voor From The Heart. Deze hardcorefanaten hebben wel drie nieuwe nummers voor de luisteraar in petto. ‘Price To Pay’, ‘Coffee Go’ en ‘Family’ zijn mooie toevoegingen aan het beukende oeuvre van From The Heart. De ode aan koffie in ‘Coffee Go’ bevat ook nog een interessante break waarbij de strakheid van de metalcore even wordt opgezocht. De energie druipt er vanaf.

Split-releases zijn leuk en dat geldt ook voor deze 7” van Only Attitude Counts en From The Heart. Zes nummers lang is het feest voor de liefhebber van hardcore. WTF Records heeft er goed aan gedaan om deze split-EP zo weg te zetten.  

32 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén