White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Paul Gilbert – The Dio Album

Leestijd: 2 minuten

Hoe kun je een man met een gouden strot het beste eren als zijn kunsten niet tot je beschikking zijn? Juist, dan laat je geen vocalist opdraven. Daarvoor heeft Paul Gilbert op The Dio Album namelijk een hele andere invulling voor. Dat album verschijnt via Music Theories Recordings.

Paul Gilbert

Als zeer begenadigd gitarist zullen de meeste muziekliefhebbers Paul Gilbert van zijn werk in Mr. Big kennen. Anderzijds kan hij ook nog van een tal van andere projecten gekend worden, waaronder ook bijvoorbeeld met Mike Portnoy. Solo heeft hij ook al de nodige platen op zijn naam staan, waarop hij zijn instrument, de gitaar, goed in de spotlight zet.

The Dio Album

Zoals de naam al doet vermoeden, eert Paul Gilbert op The Dio Album Ronnie James Dio. Daarmee richt de meestergitarist zich vooral op het werk van Dio in Rainbow en Black Sabbath en minder op het solowerk, waarmee de goede man toch meer albums op zijn naam heeft staan. Maar, eerlijk is eerlijk, de meest iconische tracks komen natuurlijk wel deels uit zijn tijd in Black Sabbath en Rainbow.

Toch is het misschien wel het meest aan Dio gelinkte nummer van hemzelf. ‘Holy Diver’ is een klassieker en ook Paul Gilbert weet dat goed te vertolken. Zijn gitaar ís Dio. Dat is het knappe van hoe Paul Gilbert dit vormgeeft. Op deze manier is er geen zang, maar is de spirit van Dio volledig aanwezig.

Heaven & Hell

Een ander hoogtepunt is ‘Heaven & Hell’, toch wel het hoogtepunt voor het gros van de mensheid van Dio’s tijd bij Black Sabbath. De gitaar van Paul Gilbert laat hier op The Dio Album deze track bijna woord voor woord meezingen uit volle borst. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld Rainbow’s ‘Starstruck’ en ‘Long Live Rock ’n Roll’.

Paul Gilbert levert met The Dio Album een meer dan fraaie ode aan een grootheid af. Misschien ook een les voor de rest van de muziekwereld: grote stemmen niet na willen doen, maar lekker laten vertolken door een getalenteerd gitarist.

Paul Gilbert - The Dio Album

Tracklist The Dio Album

 1. Neon Knights 4:45
 2. Kill The King 4:52
 3. Stand Up And Shout 3:19
 4. Country Girl 4:00
 5. Man On The Silver Mountain 4:20
 6. Holy Diver 5:18
 7. Heaven And Hell 6:27
 8. Long Live Rock And Roll 4:27
 9. Lady Evil 4:28
 10. Don’t Talk To Strangers 5:07
 11. Starstruck 4:11
 12. The Last In Line 5:58

PAUL GILBERT ONLINE

Website
Instagram
Facebook
Twitter

MASCOT LABEL GROUP

Website

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén