White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

V.A. – The Aggression Sessions

Leestijd: 3 minuten

Het was in de zomer van 2016 toen via Nuclear Blast The Depression Sessions verscheen. Dat album, welke nog niks te maken had met de Covid-19-periode van een aantal jaar later, kende een mooie samenstelling van brute artiesten die een eigen en een andermans track vertolkten. Dat gebeuren heeft nu een opvolger. Ditmaal komt het onder de naam The Aggression Sessions.

The Aggression Sessions

Twee artiesten die ook op The Depression Sessions present waren, zijn ook nu van de partij. Ditmaal krijgen Fit For An Autopsy en Thy Art Is Murder echter gezelschap van Malevolence, waar eerder The Acacia Strain de derde band was. Het concept is verder wel hetzelfde gebleven.

Fit For An Autopsy

Aan het begin van afgelopen jaar kwam Fit For An Autopsy met Oh What The Future Holds. Op die plaat liet het gezelschap horen hun bruutheid ook te kunnen combineren met de invloeden van Gojira. Van dat laatste is bij ‘Hellions’, waarmee de band deze release opent, niks te merken. Snoeihard wordt van leer getrokken. De cover die zij doen, ‘Under The Serpent Sun’ van At The Gates’ klassieker Slaughter Of The Soul, was van origine al hard. Het is een mooie geste aan de koningen van de melodieuze death metal, iets wat Fit For An Autopsy dus ook in zich heeft.

Thy Art Is Murder

Voor Thy Art Is Murder geldt dat hun meest recente langspeler alweer uit 2019 stamt. Toen knalde deze band er Human Target in. Nu vuurt zij in ‘Until There Is No Longer’ haar deathcore op een meedogenloze manier op de luisteraar af. Duidelijk is dat zij niet aan bruutheid hebben ingeleverd, iets wat ook in de cover blijkt. Thy Art Is Murder gaat daar voor de Cannibal Corpse-klassieker ‘Hammer Smashed Face’. Ideaal om de lange manen eens flink op laten te zwieren.

Malevolence

De nieuwkomer op dit feestje is Malevolence. Ten tijde van de voorganger moest van deze Britten de tweede plaat nog het licht zien. Afgelopen jaar bracht Malevolence Malicious Intent uit, hun eerste release op Nuclear Blast. ‘Waste Of Myself’ rechtvaardigt hun aanwezigheid, want deze band doet niet onder voor het muzikale geweld van de andere twee bands. Echter, met hun cover hebben zij toch wel de meest opvallende track van dit album in handen.

Malevolence covert namelijk de wereldhit ‘Left Outside Alone’ van Anastacia. Dat is inderdaad hele andere koek. Het heerlijk wat voor draai deze heren aan dit nummer weten te geven. Ondanks dat het louter metal is dat deze versie opsiert, is het nog steeds wel herkenbaar. Dat zorgt ervoor dat het ook een hele geslaagde cover is.

The Aggression Sessions heeft Nuclear Blast weer in de gelegenheid gebracht om een drietal bands samen te brengen welke bruter opereren dan menig huurlingenleger van kan dromen. Een geslaagde setting met leuke verrassingen.  

V.A. - The Aggression Sessions

TRACKLIST THE AFGGRESSION SESSIONS

1. Hellions – FIT FOR AN AUTOPSY
2. 
Until There Is No Longer – THY ART IS MURDER
3. 
Waste Of Myself – MALEVOLENCE
4. 
Under A Serpent Sun (At The Gates Cover) – FIT FOR AN AUTOPSY
5. 
Hammer Smashed Face (Cannibal Corpse Cover) – THY ART IS MURDER
6. 
Left Outside Alone (Anastacia Cover) – MALEVOLENCE

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén