White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Pestilence – Testimony Of The Ancient (re-issue)

Leestijd: 2 minuten

Hoe moest het verder, Pestilence zonder Martin van Drunen? Die had zijn carrière voortgezet als frontman van Asphyx, waardoor Patrick Mameli zelf maar de microfoon naar zich toe trok. Het resultaat van Testimony Of The Ancient, een album dat Pestilence nu opnieuw ziet verschijnen via Agonia Records.

Pestilence, ten tijde van Testimony Of The Ancient

Zoals gezegd was Patrick Mameli na het vertrek van Van Drunen de vocalist, iets wat hij sindsdien combineert met het gitaarwerk. Als bassist werd Tony Choy in de line-up opgenomen. Destijds speelde hij bij Cynic en Atheist, geen onbekende dus aan de heftige kant van het muzikale spectrum. Met hem vloog de band naar de Verenigde Staten om daar de nieuwe plaat op te nemen.

Testimony Of The Ancient

Het album bevat in deze heruitgave qua tracklist geen verrassingen. Die is nog hetzelfde als destijds, dus ook met alle intermezzo’s, zoals het obscure ‘Impure’ en het bashoogstandje ‘Soulles’. Hierdoor komt de muziek ook anders de oren in. Pestilence schaarde zich niet voor niets met deze plaat, die toch wel de echte doorbraak van deze Nederlanders was, in het rijtje met grootheden der progressieve death metal.

Die sound is nu wat meer aangezet als destijds door een nieuwe master, maar verder is de muziek gewoon in tact gebleven. De technische partijen van zowel de gitaristen als bassist liggen goed in de mix, waarbij de solo’s er duidelijk uit knallen. De mechanisch klinkende kickdrum is misschien wat mat, maar who cares? Dit is namelijk gewoon het geniale Testimony Of The Ancient welk Pestilence definitief op de kaart zette. Mooi dat die opnieuw uitkomt.

Pestilence - Testimony Of The Ancient

Tracklist Testimony Of The Ancient (re-issue)

01 The Secrecies Of Horror 4:56
02 Bitterness 0:31
03 Twisted Truth 4:02
04 Darkening 0:30
05 Lost Souls 3:40
06 Blood 0:29
07 Land Of Tears 4:47
08 Free Us From Temptation 0:31
09 Prophetic Revelations 5:21
10 Impure 1:00
11 Testimony 3:51
12 Soulless 0:32
13 Presence Of The Dead 5:50
14 Mindwarp 0:25
15 Stigmatized 5:23
16 In Sorrow 1:12

PESTILENCE ONLINE

Website
Facebook

AGONIA RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén