White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Prey For Nothing – Kivshan

Eigenlijk is het wel een bijzondere naam van de band in combinatie met de afkomstig. Als er één land wereldwijd wel geassocieerd wordt met geloof en bidden, is het wel Israël. Vele wereldgeloven vinden daar hun heilige plaatsen. Dat is niet aan de heren van Prey For Nothing besteed, een band die met Kivshan hun meest recente langspeler heeft.

Prey For Nothing

Deze Israëlische band draait inmiddels al wel een flink aantal jaar mee. De groep is namelijk in 2005 ontstaan. Van die line-up zitten nog twee leden in de band. De rest is nieuw en waren ook op Kivshan pas voor het eerst op een langspeler van deze band te horen. Dat geldt dus ook voor de Nederlandse Michiel Rutten. Het heeft dan ook wel lang geduurd voordat Prey For Nothing met een nieuwe langspeler kwam, want de voorgang van Kivshan komt uit 2014.

Kivshan

Deze nieuwste langspeler van dit Israëlische gezelschap telt negen tracks, waarvan de laatste vier tot het vierluik ‘The Pinnacle’ behoren. Samen vormen die dan ook een groot deel van het uur aan muziek op deze plaat. Twee van die delen gaan ook over de zeven minuten heen, iets wat ook geldt voor ‘The Sword Devours’ en ‘Kivshan’.

Muzikaal laat Prey For Nothing goed te hebben geluisterd naar de moderne death metal. De band heeft de sound in een goede, krachtige mix op de plaat gezet, waardoor ook de backing vocals in ‘The Sword Devours’ naast de sterke leadpartijen goed uit de verf komen. Als de band dan plaats maakt voor rust, voelt dat ook als iets dat op natuurlijke wijze gebeurt. ‘Ocean Of Tar’ is ook een goed voorbeeld van dat Prey For Nothing hun energieke death metal op basis van strakke riffs presenteert.

Prey For Nothing laat met Kivshan horen dat zij klaar zijn om hun territorium verder uit te breiden. Dit is een krachtig staaltje death metal, welke door de geheel eigentijdse sound ook een mooi visitekaartje voor de band is.

Prey For Nothing - Kivshan
Prey For Nothing – Kivshan

Prey For Nothing online

Bandcamp
Facebook
Website

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén