White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Pymlico – On This Day

Soms lijkt het alsof instrumentale bands harder voor erkenning moeten vechten dan bands waarbij een zanger of zangeres aan het front staat. Toch weerhoudt dat genoeg muzikanten er niet van om zonder vocalen te acteren. Pymlico uit Noorwegen is daar een voorbeeld van. Enige tijd terug verscheen van die band de nieuwe langspeler. Via Apollon Prog Records kwam Pymlico met On This Day.

Pymlico

Deze Noorse band kent een bijzondere line-up. Het zestal heeft namelijk een saxofonist aan boord. Daarnaast speelt de drummer ook de keyboards, terwijl de groep ook een keyboardspeler in de gelederen heeft. Tevens heeft Pymlico ook een percussionist, waardoor de drummer niet de enige slagwerker in deze in 2009 opgerichte band is.

On This Day

Op deze zesde langspeler van dit gezelschap staan acht tracks. Samen zijn die goed voor net geen drie kwartier aan muziek. Afsluiter ‘Solex Agitator’ is met net geen zeven minuten de langste track van de schijf. Dat er ook meer dan vier en een halve minuut geteld moet worden voor opener ‘Heliotrope’, geeft aan dat er geen zeer korte tracks te vinden zijn op On This Day.

De muziek van Pymlico lijkt dansend heen en weer te gaan tussen jazz, rock en progressieve rock. Daarbij geldt dat men ook de invloeden van de funk niet schuwt. Eén van de meest aanstekelijke tracks die dat allemaal omvat, is ‘Survival Guide’. Hier lijkt zelfs wijlen Prince nog van invloed op dit zestal.

Wat Pymlico sterk doet op On This Day is dat de band weet te spelen met sferen en tempo’s. Waar het eerder aangehaalde ‘Survival Guide’ en het frivole ‘Time Turner’ een opzwepend karakter hebben, lijkt Pymlico in ‘Real People’ in de opening zelfs te flirten met een klassieker van George Michael.

Zoals gezegd hebben instrumentale bands het vaker lastiger om een groot publiek te bereiken. Als er een band is die een groot publiek aan kan, is het deze. Pymlico laat op On This Day op een licht verteerbare, aantrekkelijke manier horen dat instrumentale muziek meer dan alleen boeiend is.

Pymlico - On This Day

Tracklist On This Day

1.Heliotrope 04:35
2.Time-turner 04:57
3.Survival Guide 06:11
4.Real People 06:34
5.Partners In Crime 05:19
6.Jump Start 04:47
7.Sidemen Inc. 05:27
8.Solex Agitator 06:59

Pymlico online

Website
Facebook
Bandcamp
Twitter

Apollon Prog Records

Website
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén