White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

origin Of Infinity – The Last day On Earth

Leestijd: 2 minuten

‘This album was released while the world was facing the corona virus epidemic.’ Dat valt achterop The Last Day On Earth van het Tsjechische Origin Of Infinity te lezen. Daarmee is gelijk een moeilijkheid onderstreept voor een band die juist nu zijn debuutplaat gepland had. The Last Day On Earth komt uit via Slovak Metal Army.

Origin Of Infinity

De band is opgericht in 2017. Daarmee kan worden gesteld dat het hier om een jonge groep gaat. De drijvende krachten achter Origin Of Infinity zijn Vladimir Novak en Miroslav Kocegura. De eerste is verantwoordelijk voor de gitaren, baslijnen en pianopartijen. De tweede doet de drums. Voor de debuutplaat, wat The Last Day On Earth is, heeft Origin Of Infinity de hulp gekregen van Tomas Hospodka van Wictims als zanger.

The Last Day On Earth

De plaat draagt de titel die gelijk is aan een akoestische track van Marilyn Manson. In die hoek moet Origin Of Infinity niet gezocht worden. Deze heren staan voor een stevige pot progressieve death metal. ‘Black Mirrors’ bewijst dat deze band ondanks de geringe bezetting een brute sound op de planken weet te brengen. Daarvoor moeten de credits ook naar Honza Kapak die vanuit de Hellsound Studio het werk achter de knoppen heeft gedaan.

The Last Day On Earth bevat twaalf tracks. Vijf daarvan zijn van sferische en korte aard. Opener ‘Origin’ is louter om even het gevoel van een waarschuwing te ervaren, terwijl ‘Prelude’ inderdaad een mooie opmaat is voor ‘Leaving Earth’. Het contrast met het pianospel in ‘Prelude’ en de strakke riffs in ‘Leaving Earth’ zorgt ervoor dat de muziek van Origin Of Infinity ook gepaard gaat met veel energie.

Het zijn rare tijden om een debuutplaat de wereld in te slingeren, maar Origin Of Infinity heeft met The Last Day On Earth een strakke metalplaat voor de metalhead in petto. Het visitekaartje van deze Tsjechen is hiermee afgegeven.

Tracklist The Last Day On Earth

1.Origin 00:46
2.Time Traveller 03:23
3.City Haunted By Violence 02:30
4.Prologue To Infinity 00:27
5.Hungry For Defence 02:22
6.Black Mirrors 03:15
7.Prelude 01:38
8.Leaving Earth 02:47
9.Fragments Of Colossus 03:02
10.Voices 01:36
11.From Ashes To Glory 03:24
12.Epilogue 00:57

Origin Of Infinity online

Facebook
Bandcamp
Youtube

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén