White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Ralph de Jongh – Live @ The Theatre, VOlume 2

Leestijd: 2 minuten

In een tijd waarin er vier studioplaten van Ralph de Jongh zijn verschenen, heeft deze muzikale veelvraat ook nog een live-album uitgebracht. Dit is een dubbelaar. Waar vorig jaar Live @ The Theatre vorig jaar nog de registratie van Ralph de Jongh als trio weergaf, komt Live @ The Theatre, Volume 2 vanuit de band als zestal. Net als zijn voorganger en de andere releases in deze tijd komt deze plaat uit via Ralph de Jongh Recordings.

De set op dit dubbelalbum bestaat uit negentien nummers. Dat levert veel minuten aan Ralph de Jongh live op. Dat is ook inherent aan hoe hij live is. Deze muzikant neemt, in welke samenstelling dan ook, de tijd om zijn publiek te entertainen. Dat is jaren geleden ook Harry Muskee opgevallen. De inmiddels overleden god van de Nederlandse blues en gezicht van Cuby & The Blizzards wordt in het oeuvre van Ralph de Jongh ook geëerd in het nummer ‘Harry’. Op verzoek wordt dit nummer in een versie die de luisteraar tot op het bot raakt uitgevoerd tijdens deze show.

Dat Ralph de Jongh deze show in een ruime bezetting speelde, geeft ook de mogelijkheid om live meer lagen aan de muziek toe te voegen. ‘It Takes A Lot Of Courage’ laat duidelijk horen dat de toevoegingen van onder andere Moon Anderson echt een meerwaarde kan zijn. Dat die muzikanten hun vak ook goed verstaan, blijkt onder andere in ‘A Last Goodbye’, welke overigens voor in de set te vinden is. In deze track, die één van de nummers op Live @ The Theatre, Volume 2 is die de grens van de tien minuten ruimschoots passeert, blijkt dat die muzikanten het beste in elkaar naar boven halen. De rol van Chi Ron Schut mag daarin niet onbelicht blijven. Hij is in het verleden al vaak goed gezelschap voor Ralph de Jongh gebleken.

Dat live Ralph de Jongh helemaal in zijn element is, moge al jaren duidelijk zijn. Live @ The Theatre, Volume 2, onderstreept dat nog maar eens. Deze plaat laat tevens horen dat het voor deze muzikant eigenlijk niet uitmaakt of hij wordt vergezeld door slechts enkele of een breed scala aan muzikanten op het podium. In elke setting weet hij op een veelzijdige manier te vlammen. Dat is mooi weergegeven op deze release.

33 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén