White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Seasick Steve – Love & Peace

Het verhaal van Seasick Steve is bekend. Of het al dan niet hier en daar wat aangedikt is, maakt voor de muziek zelf niet uit. Sinds het moment dat hij zelf platen maakt, heeft hij de faam vergaard waar hij zo lang naar opzoek was. Inmiddels heeft wij op talloze festivals gespeeld. Via V2 Records komt Seasick Steve met zijn nieuwe plaat: Love & Peace.

Deze nieuwe schijf zet Seasick Steve natuurlijk weer centraal. Toch mag niet vergeten worden dat Crazy Dan zijn trouwe kompaan op de drums is. Tevens verwelkomt Seasick Steve nog enkele gastmuzikanten. Gitarist Luther Dickinson doet een duit in het zakje, evenals harmonicaspeler Malcolm Arison. Die laatste is bekend van The Bosshoss.

Opnames

Het opnameproces voor Love & Peace geldt als één uit het oude boekje. Dat wilt zeggen dat Seasick Steve geen gebruik heeft gemaakt van digitale middelen. Alles is analoog gebeurd. Dat geldt voor de opnames, het mixen en de verdere afwerking. Dit past natuurlijk helemaal binnen het straatje van Seasick Steve.

Uiteindelijk zijn er twaalf tracks uitgekozen om op de tracklist van Love & Peace te komen staan. ‘Church Of Me’ is met iets meer dan zes minuten de langste. Daarmee overtreft deze opener ‘Love And Peace’ met een paar secondes. Gezien dat ‘Ready Or Not’ met iets meer dan drie minuten de kortste is, kan er gesteld worden dat Seasick Steve daarin niet verrast.

Regular Man

De opvolger van Can U Cook? opent zoals gezegd met de titeltrack. Daarin is de kenmerkende sound van Seasick Steve’s blues gelijk weer duidelijk. Zijn getekende stem is samen met zijn gitaar leidend. Die stem leidt ook het rustigere ‘I Will Do For You’. Hier klinkt hij wat donkerder, iets wat daar ook bij het rustieke gitaarspel past.

‘Regular Man’ is een typische bluestrack. Het doet wel erg denken aan een nummer van Ralph de Jongh. Of dat nu door de track inhoudelijk of de manier komt, of beide, is niet direct duidelijk. Feit is wel dat het een erg aanstekelijk nummer is. De liefhebber van pakkende blues zal er zeer content mee zijn.

Seasick Steve heeft met Love & Peace een brede bluesplaat gemaakt. Die afwisseling in sound, in contrast en in sfeer zorgen ervoor dat Seasick Steve eens te meer bewijst meer dan een hype te zijn. Deze toegankelijke blues zal een breed muziekpubliek laten genieten.

Tracklist Love & Peace

1. Love and Peace
2. Regular Man
3. I Will Do For You
4. Clock Is Running
5. Carni Days
6. Church Of Me
7. Toes in the Mud
8. My Woman
9. Ain’t Nothin’ Like The Boogie
10. Travelling Man
11. Ready Or Not
12. Mercy

Seasick Steve online

Website
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén