White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Sermon – Till Birth Do Us Part

Leestijd: 2 minuten

Turkije wordt niet direct geassocieerd met metal en Izmir, toch een van de grotere steden van het land, doet bij velen al helemaal geen lampje branden. Toch is dat de stad van Sermon en die band komt met Till Birth Do Us Part. Dat album verschijnt via Bitume, een Frans label.

Sermon

Het verhaal van de Turkse band Sermon, welke niet verward moet worden met Britse band die onlangs ook een release uitbracht, begint al in de vorige eeuw. Na enkele demo’s hield de band het in 2004 voor gezien. In 2021 kwam men terug op het toneel en daar is ook deze eerste langspeler van Sermon het resultaat van.

Till Birth Do Us Part

In een klein uur, waarin Sermon acht tracks de revue laat passeren, presenteert deze band zich. Een drietal songs gaat over de acht minuten heen, waarvan ‘Destined To Decline’ met bijna negen minuten op de klok de langste is. Gezien de hoek waar deze band zich bevindt, is het ook niet gek dat de tracks van lange duur zijn.

Opener ‘Posthumous’ geeft direct een goed beeld van dit drietal. Het is alsof Paradise Lost en Officium Triste met een kleine hint naar Type O Negative gespeeld wordt. Daarbij heeft Sermon ook een goed gevoel voor melodie, waardoor de door death beïnvloede doom sfeervol wordt weggezet.

Drumwerk

Wat opvalt aan de line-up, is dat de gitarist ook verantwoordelijk is voor het tot stand komen van de drumpartijen. Dat is middels programmering gedaan, maar valt niet op. ‘Flawless Entropy’ laat horen dat Sermon op Till Birth Do Us Part ook de strijkers een mooie rol kan toebedelen. Hierdoor ontstaat een donkere, melancholisch geheel waar de liefhebbers van doom uiterst content mee gaan zijn.

Als het exact acht minuten durende, afsluitende ‘The Jupiterian Effect’, waarin de symfonische laag ook nog maar eens zijn waarde toont, geklonken heeft, kan gesteld worden dat Sermon met Till Birth Do Us Part uiterst content mag zijn met deze debuutplaat. Liefhebbers van death en doom kunnen hun vizier dus op Turkije richten.

SERMON - Till Birth Do Us Part

Tracklist Till Birth Do Us Part

  1. Posthumous
  2. Sliver Splinter
  3. Flawless Entropy
  4. Requitement
  5. Cerulean
  6. Destined To Decline
  7. Gnostic Dissensus
  8. The Jupiterian Effect

Sermon online

Facebook
Instagram

Bitume Online

Website
Bandcamp
Facebook
Twitter
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén