White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Seth – La Mosure Du Christ

Leestijd: 2 minuten

Seth. Een Franse band die al meedraait sinds halverwege de jaren ’90 van de vorige eeuw. Die band Seth dus, komt nu met La Morsure Du Christ.

Ik kan me nog de catalogus van Displeased Records (zo’n A5 formaat boekje) van weleer nog herinneren, waarin hun debuutalbum Les Blessures de L’Âme te vinden was. Omdat destijds alleen maar black metal uit Scandinavië plus Cradle of Filth goed kon zijn, liet ik Franse bands links liggen. En dat terwijl er destijds vooral cd’s van Scandinavische bands werden aangeschaft, zonder ook maar één noot van de muziek van de band gehoord te hebben. Het waren andere tijden…

Dat maakt wel dat Seth nooit de aandacht van ondergetekende heeft gekregen, die het wel had moeten krijgen. Want ook al zijn de voorgangers vaag bekend, dit nieuwe album genaamd La Morsure du Christ -uitgebracht via Les Acteurs De L’Ombre Productions/Season of Mist– zorgt er voor dat ik het oude werk ook ga draaien. De reden is simpel; dit is een van de betere black metal releases tot nu toe in 2021.

Sfeer en boosheid

De vraag is natuurlijk wat dit dan een goed album maakt? Het antwoord is sfeer: een sfeer die oude tijden en herinneringen doet herleven. Alles rondom dit album ademt boosheid en melancholie uit, zonder dat het een pot symfonische black metal dreigt te worden. De keyboard passages van Pierre Le Pape hebben iets ‘goddelijks’ over zich heen, terwijl ‘nieuwkomen’ zanger Saint Vincent (o.a. Blacklodge) met zijn venijnige screams, juist hel en verdoemenis predikt. Deze schijnbare tegenstelling zorgt voor een pot ouderwets gevarieerde en melodische black metal op dat doet denken aan het beste werk van Dawn, Thy Primordial. Met name deze laatste band doet veel denken aan Seth (of vice versa).

Na drie luisterbeurten kom ik er achter dat wanneer ik start met de openingstrack (tevens de titeltrack), ik pas weer stop met luisteren als Lucifer zijn overwinning mag claimen in de afsluiter ‘Le Triomph de Lucifer’. Als dat geen mooi compliment is, dan weet ik het ook niet meer. Absolute aanrader deze La Morsure du Christ en hopen dat we Seth snel een keer live kunnen aanschouwen.

Seth - La Morsure Du Christ

Tracklist La Morsure Du Christ

 1. La Morsure du Christ (05:54)
 2. Métal Noir (04:55)
 3. Sacrifice de Sang (06:25)
 4. Ex-Cathédrale (06:49)
 5. Hymne au Vampire (Acte III) (07:25)
 6. Les Océans du Vide (07:05)
 7. Le Triomphe de Lucifer (05:57)
  Bonus tracks
 8. Les Océans du Vide – Synth Version (04:25)
 9. Sacrifice de Sang – Synth Version (03:14)

Seth online

Website
Twitter
Facebook

LES ACTEURS DE L’OMBRE PRODUCTIONS ONLINE

Website

SEASON OF MIST ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén