White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Vulture – Dealin’ Death

Leestijd: 2 minuten

Thrash metal is thrash metal en moet als thrash metal gevierd worden. Dat betekent zonder poespas en met het gas vol open. Dat is tenminste wat de Duitse formatie Vulture de afgelopen jaren gedacht heeft. Of die gedachte nog steeds leeft, moet blijken op de nieuwe plaat. Via Metal Blade komt Vulture met Dealin’ Death.

Vulture

De uit Dortmund afkomstige thrash metal band is opgericht in 2015. Twee jaar later bracht de band de debuutplaat The Guillotine uit. Dat album zette dit gezelschap gelijk op de kaart. Overigens is die periode van twee jaar wel leidend bij Vulture. Twee jaar na de debuutplaat volgde diens opvolger, Ghastly Waves & Battered Graves, om nu weer na twee jaar met een langspeler te komen.

Dealin’ Death

De schijf duurt iets meer dan veertig minuten. Buiten de intro op de plaat, ‘Danger Is Imminent’, welke een kleine minuut duurt, zijn er geen bijzondere korte of lange tracks te noteren op de schijf. Die nummers zijn er, zonder de intro meegerekend, negen in getal. ‘Star-Crossed City’ en ‘Malicious Souls’ zijn al het web op geknald om de liefhebber van thrash metal warm te maken voor deze schijf.

‘Malicious Souls’ is ook de eerste track die na opener ‘Danger Is Imminent’ klinkt. Samen met het daarop volgende ‘Count Your Blessings’ legt Vulture hier gelijk alle kaarten op tafel. Deze gasten winden er geen doekjes om. De thrash komt met vurige riffs, smeuïge gitaarleads, heerlijke uithalen in de vocalen en opzwepende drums.

In dat kader is het ook opvallend dat ‘Gorgon’, wat de langste track van Dealin’ Death is, de toetsen het geheel mogen inleiden. Toch neemt de vurige thrash het daarna over. ‘Flee The Phantom’ laat horen dat de speed metal ook nog van invloed lijkt te zijn. Het pompende drumwerk is muziekhistorisch gezien ook wel aan Duitse metalbands toevertrouwd. Afsluiter ‘The Court Of Caligula’ gooit er daarin ook nog een beetje mysterie in van de jaren ’70 en ’80.

In tijden dat de lokale mannschaft het landskampioenschap wederom niet kan vieren, kan Dortmund toch wel een feestje bouwen. De stad heeft met Death Dealin’ van Vulture een geweldig uithangbord voor de thrash metal en daar moet op geproost worden.

Vulture - Dealin' Death

Tracklist Dealin’ Death

  1. Danger Is Imminent 0:55
  2. Malicious Souls 3:18
  3. Count Your Blessings 4:05
  4. Gorgon 5:43
  5. Star-Crossed City 5:11
  6. Flee the Phantom 4:56
  7. Below the Mausoleum 5:02
  8. Dealin’ Death 3:46
  9. Multitudes of Terror 4:07
  10. The Court of Caligula 5:24

Vulture online

Website
Facebook

METAL BLADE ONLINE

WEBSITE 
STORE

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén