White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Shadows – Shadows EP

Shadows is een band waarbij waarschijnlijk niemand direct de band die hier wordt aangehaald in gedachtes heeft. Het gaat hier om Shadows en niet om bijvoorbeeld The Shadows. Shadows heeft nog niet zo lang geleden het licht gezien. Toch is het een behoorlijk ervaren band. Via Agonia Records bracht Shadows onlangs de ep Shadows uit.

Shadows

Deze Amerikaanse band heeft Alex Bouks in hun midden. Ja, dat is inderdaad Alex de gitarist van Immolation. Die heeft veel meer muzikale activiteit dan Immolation. In dat kader is hij met enkele oud-kompanen van Goreaphobia de studio in gedoken. Ditmaal was het niet om de death metal op een voetstuk te zetten.

Shadows EP

Deze eerste release van Shadows telt zes tracks. Deze zijn opgenomen in de Verenigde Staten, in de Rhawn Street Studios, maar gemasterd in Zweden. Dat heeft niemand minder dan Tore Stjerna gedaan. Die kan weer gekend worden van zijn werk voor onder andere Mayhem en Watain.

Als het niet de death metal is wat de klok slaat, wat is het dan wel? De duistere muziek is misschien het best te omschrijven als Celtic Frost dat op haar eigen manier Pink Floyd speelt met een vleugje Black Sabbath en Mercyful Fate in zich. ‘Elders’, wat een slepende track is, laat dat goed horen. ‘Ook ‘Ghosts Of Old’ bewijst dat de heren hier ver van de death metal blijven.

Blijkbaar doet het Bouks goed om weer samen te zijn met gitarist Henry Piotrowski en zanger Jack G., welke beide ook in Goreaphobia speelden. Alleen Lance Walter maakte daar geen deel van uit. Hij is bekend van Dominance. Afsluiter ‘Ancient Eyes’, welke nog net geen tien minuten duurt, viert duidelijk het samenzijn van deze vier heren. Het experimentele karakter van deze track is gelijk ook de kers op de taart bij deze plaat.

Shadows heeft met de ep Shadows een eerste, verrassende plaat uit. Waar iedereen waarschijnlijk aan death metal denkt, is het een meer experimentele vorm van donkere muziek. De duisternis van de jaren ’70 is duidelijk terug.

Shadows - Shadows EP

Tracklist Shadows EP

01 Ghosts of Old 5:16
02 Shadows 3:48
03 Night of the Goat Winter Moon 4:15
04 Elders 5:19
05 Sea of Dust 4:11
06 Ancient Eyes 9:21

Shadows online

Facebook
Instagram

AGONIA RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén