White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Sons Of Morpheus – The Wooden House Session

Leestijd: 2 minuten

Wat gebeurt er als men zich opsluit in een cottage en aldaar muziek gaat maken? Die vraag heeft het Zwitserse Sons Of Morpheus ongetwijfeld zich gesteld voordat zij zich daadwerkelijk in 2018 richting een houten huis zagen gaan. Daar werden acht tracks opgenomen door de mannen zelf. Enkele daarvan zijn al verschenen, maar nu volgt de rest. The Wooden House Session komt uit via Czar Of Revelations.

Het mooie van deze zes tracks is dat de energie die er in het houten huis door de aderen van de heren gierde, ook op de plaat behouden is gebleven. Dat blijkt bijvoorbeeld in ‘Loner’. Hier doet de band deels ook denken aan Queens Of The Stone Age, iets wat in ‘Paranoid Reptiloid’ ook naar voren komen. ‘Loner’ bevat echter een eind dat alleen maar voort kan komen uit pure passie voor stevige rock in de geest van een live-optreden. In dat kader heeft Sons Of Morpheus ook een vleugje Led Zeppelin in zich.

De zes tracks op The Wooden House Session, welke eindigt met het imponerende ‘Slave (Never Ending Version), dat in meer dan dertien minuten ook de invloeden van Monster Magnet naar boven haalt, laten horen dat Sons Of Morpheus zowel de desertrock als de bluesrock stevig omarmt. Dat doen ze zo hard, dat de twee in elkaar opgaan. De instrumentale opener ‘Doomed Cowboy’ is daar een goed voorbeeld van. Daar klinken deze Zwitsers of Kyuss en Kadavar samen aan het jammen zijn.

Soms is het goed om je af te zonderen van alle prikkels van deze aardkloot. The Wooden House Session van Sons Of Morpheus laat dat horen. De plaat is meer dan een half uur aan gitaar-energie.

34 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén