White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Sophie Hunger – Halluzinationen

De twee meest recente albums, Supermoon uit 2015 en Molecules uit 2018, waren even bijzonder en eigenzinnige als mooie albums. Sophie Hunger blijkt niet te staan voor muziek die al gedaan is. Hoe dat pad zich voortzet, moet blijken op de nieuwe langspeler. Via Supermoon/Caroline komt Sophie Hunger met Halluzinationen.

Sophie in het kort

De muzikante van Zwitserse origine leeft momenteel in Berlijn. Dat is voor veel muzikanten een stad waar men tot grootse daden komt, sla er de geschiedenis maar op na. Sophie Hunger bespeelt veel verschillende instrumenten en zingt. Daarom vormt zij zelf ook de basis van wat zij doet.

Wie een plaat in Duitsland maakt, moet ook Duitsland eren. Dat is misschien iets dat Sophie Hunger gedacht moet hebben. De titel van de plaat is natuurlijk al Duits. Een aantal tracks is dan ook in het Duits gezongen. Titeltrack ‘Halluzinationen’ is een track die zijn naam eer aan doet. Het elektronische spel dat Sophie Hunger hier ondersteunt, is daarbij ook nog een mooie geste naar een van de acts die Duitsland op de kaart heeft gezet: Kraftwerk.

Halluzinationen

Maar, hoe zit het nu echt met haar muziek. De vorige platen lieten horen dat Sophie Hunger niet in een hoekje te duwen viel. Hier en daar lijkt de jazz de belangrijkste bron van invloed, dan weer de pop, de funk of rock. Sophie Hunger geeft daar geen duidelijkheid over, zonder dat de tracks van de hak op de tak spelen. De verbindende factor is haar stem, ook al is die ook veelzijdig.

Laverend tussen het algemeen gebruikte Engels en het kunstzinnige Duits, tussen de jazz en pop en tussen alert en dromerig weet Sophie Hunter op Halluzinationen de luisteraar wederom te presenteren op een uniek stukje muziek. Deze artieste blijft verrassen op een prettige wijze.

Sophie Hunger - Halluzinationen

Tracklist Halluzinationen

  1. Liquid Air
  2. Finde Mich
  3. Halluzinationen
  4. Bad Medication
  5. Alpha Venom
  6. Rote Beeten Aus Arsen
  7. Everything Is Good
  8. Maria Magdalena
  9. Security Check
  10. Stranger

Sophie Hunger online

Website
Facebook
Instagram

Caroline online

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén