White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The Big Dirty – The Sex

Als je groot wilt worden, moet je groots denken. Dat is het motto van de Britse rockers van The Big Dirty. Dat het bij deze groep om volwassen zaken gaat, wordt ook gelijk duidelijk. Zonder een label achter de hand te hebben, kwam The Big Dirty onlangs met een plaat die genaamd is The Sex.

The Big Dirty

Deze uit het Britse Northampton afkomstige groep laat zich beïnvloeden door acts als Mötley Crüe, Steel Panther en Warrant. Dat het hard gaat, blijkt op de sociale media. De groep bestaat immers pas sinds 2018. The Sex is dan ook pas de eerste langspeler van dit gezelschap.

The Sex

Op deze eerste langspeler van The Big Dirty heeft de band dertien tracks geplaatst. Opener ‘The Sex’ geldt niet als een nummer. Dit is eerder een verleidelijk voorspel middels een dame die goed in een erotisch callcenter had kunnen werken. Of werkt. Who knows. Daarna barst de sleazy rock los. ‘Hold My Beer’ zet gelijk de toon en ‘Dirty Rider’ wint er vervolgens geen doekjes om. Het onderwerp van de song mag duidelijk. Het is tevens ook een nummer dat lang in het hoofd blijft zitten. De hardrock ergens tussen Mötley Crüe en Steel Panther in is uiterst pakkend.

Eén van de sterke punten van de muziek, naast de aanstekelijke gitaarpartijen, is dat The Big Dirty niet aan lang doet. Althans, op het gebied van muziek. De langste track op The Sex is ‘Rhythm Of My Drum’. De vijf minuten worden net niet gehaald. Na opener ‘The Sex’ is ‘All Night Long’ de kortste track. In net geen anderhalve minuut weet The Big Dirty hier de luisteraar een beetje op het verkeerde spoor te zetten. ‘Devil Woman’ vlamt daarna gelukkig gelijk weer. ‘Sensual Lover’ laat nog horen dat The Big Dirty ook sensueel uit de hoek kan komen. Maar, dat is met die titel niet geheel verrassend.

The Big Dirty heeft met het debuutalbum The Sex een vurige plaat gemaakt die goed zal vallen bij iedereen die iets heeft met sleazy rock en hardrock. Sex en luide gitaren blijken de ideale drijfveer voor The Big Dirty.

The Big Dirty - The Sex

Tracklist The Sex

1. The Sex
2. Hold My Beer
3. Dirty Rider
4. Whiskey Pistol
5. Love With the Lights Off
6. Take It Slow
7. All Night Long
8. Devil Woman
9. Rhythm of My Drum
10. Hush
11. Sensual Lover
12. Lightweight Champion
13. Wham Bam (Thank You, Ma’am)

The Big Dirty online

Facebook
Twitter
Bandcamp

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén