White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The Obsessed – Live At Big Dipper

Leestijd: 2 minuten

De Amerikaanse band The Obsessed is eigenlijk de band rondom Scott Weinrich. Wino, zoals hij liefkozend wordt genoemd, vormde The Obsessed eigenlijk al in de jaren ’70, toen nog als Warhorse. Die roemruchte dagen in de jaren ’80 leverde de band veel moois op. Via Blues Funeral Recordings komt The Obsessed nu met Live At Big Dipper.

1983

Deze liveplaat gaat niet om recent werk. Op Live At Big Dipper staan de opnames van een show in 1983, in de Big Dipper. Die show is vastgelegd middels een walkman. De opnames zijn lang blijven liggen. Nu gebeurt er dus wel wat meer. The Obsessed had toen een line-up die niet eens meer te herleiden valt. Dat Wino erin zat, is het enige dat vast staat.

Obscuur

Om direct maar met de deur in huis te vallen: de opnames zijn echt obscuur. De krakkemikkige kwaliteit is tekenend voor hoe men het toen opnam. Dit is zelfs voor bootlegkwaliteit nog redelijk twijfelachtig. Toch is alles wel goed te horen. Het geluid is krakerig en golft hier en daar van links naar rechts, maar The Obsessed is onmiskenbaar te horen.

Live At Big Dipperbevat wel veel tracks die destijds niet op de plaat zijn gezet. ‘Iron & Stone’ was toen nog wel een single en ‘Freedom’ verscheen in 1990 nog op de eerste langspeler van de band, The Obsessed. Toch zat er toen de muziek al goed in. ‘Leather Nuns’, een van de snellere tracks in de set, laat dat goed horen. Hier wordt ook duidelijk waarom de band onder andere in het voorprogramma van Mötorhead speelde destijds.

Buiten de negen tracks die live zijn opgenomen, staan er ook nog vier extra nummers bij. Die zijn niet live, maar deels lijkt dat wel. Het betreffen de demo’s van ‘Kill Ugly Naked’, ‘A World Apart’, ‘Higher Power’ en Neatz Brigade’. De invloed van de punk wordt daar ook duidelijk.

Oké, de leek kan beter een andere plaat van The Obsessed luisteren om een goed beeld van deze groep te krijgen. Dat is een feit. Live At Big Dipper laat The Obsessed op een rauwe manier horen die de die-hard fan goed zal doen. Die zal verheugd zijn met deze obscure opnames van decennia terug.

The Obsessed - Live At Big Dipper

Tracklist Live At Big Dipper

 1. Lifer City (Live)02:28
 2. Field of Hours (Live)05:55
 3. Iron and Stone (Live)04:19
 4. Endless Circles (Live)03:55
 5. Leather Nuns (Live)01:51
 6. Decimation (Live)05:20
 7. Freedom (Live)05:35
 8. Mental Kingdom (Live)03:12
 9. Failsafe (Live)03:41
 10. Kill Ugly Naked (Demo)02:10
 11. A World Apart (Demo)01:34
 12. Higher Power (Demo)01:28
 13. Neatz Brigade (Demo)06:23

The Obsessed online

Website
Facebook
Instagram
Twitter

Blues Funeral Recordings online

Website
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén