White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Sordide – Les Idées Blanches

Leestijd: 2 minuten

Frankrijk en black metal zijn tegenwoordig meer en meer aan elkaar verbonden. Waar het genre in en om Noorwegen ontstaan is, werd onlangs nog gesteld dat Frankrijk momenteel meer interessante bands op dit gebied telt. Sordide acteert ook in die hoek en komt dus uit Frankrijk. Via Les Acteurs De L’Ombre Productions verscheen onlangs Les Idées Blanches van Sordide.

Sordide

De band geldt als de band van de drie ‘N’-en. Nemri, Nehluj en Nebhen vormen de band. Die middelste, Nehluj dus, is sinds een ruim aantal jaar ook te bewonderen in Ataraxie. Sordide bracht hun eerste langspeler in 2014 uit. Inmiddels is het drietal alweer toe aan de vierde studioplaat.

Les Idées Blanches

De nieuwe plaat van Sordide telt zeven tracks. Samen zijn die goed voor een kleine veertig minuten aan muziek. Afsluiter ‘Vers Jamais’ is daar met meer dan acht minuten ruimschoots de langste van. ‘L’Artrabilaire’ is met net geen vier minuten de kortst op Les Idées Blanches. Overigens is die plaat gesierd met een bijzonder licht artwork, wat direct opvalt.

Sordide grijpt de luisteraar direct doordat de band niet aan nodeloze intro’s doet. ‘Je N’Ai Nul Pays’ sleept de luisteraar direct naar de krochten van de black metal en ‘Ruines Futures’ laat horen dat Sordide ook van de aftrap met hakkende drums kan imponeren. De melodie zit in het gitaarwerk, waar men ook echt wel de hoogte in durft te gaan.

Afsluiter ‘Vers Jamais’ is niet alleen de langste track op Les Idées Blanches, maar ook het kroonstuk van Sordide op deze release. De band grijpt daar de liefhebber van de black metal niet alleen; Sordide weet deze ook nog te betoveren. De laatste passage voordat de muziek verstomt, zal de black metal fanaat in trance brengen.

Eens te meer laat Frankrijk horen dat ze de black metal toegeëigend hebben. Sordide heeft met Les Idées Blanches een puike black metal plaat gemaakt die zowel qua productie als muziek perfect in het geijkte idee past.

Sordide - Les Idées Blanches

Tracklist Les Idées Blanches

1. Je n’ai nul pays
2. Ruines futures
3. L’atrabilaire
4. Ne savoir que rester
5. Les idées blanches
6. Le silence ou la vie
7. Vers jamais

Sordide online

Facebook 
Bandcamp

LES ACTEURS DE L’OMBRE PRODUCTIONS ONLINE

Website
Webshop 
Facebook
YouTube
Bandcamp

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén