White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Mayhem – Atavistic Black Disorder/Kommando EP

Een nieuwe EP van (The true) Mayhem genaamd Atavistic Black Disorder /Kommando. Er is al heel wat geschreven over dit werkje door andere zines, dus ik kan het kort houden. De EP bestaat uit twee delen, waarbij de eerste drie tracks – ‘Voces Ab Alta’, ‘Black Glass Communion’ en ‘Everlasting Dying Flame’ – nummers zijn die  de laatste full-length Daemon niet hebben gehaald. Het tweede gedeelte bestaat uit vier covers te weten ‘In Defense Of Our Future’ (Discharge), ‘Hellnation’ (Dead Kennedys), ‘Only Death’ (Rudimentary Peni) en ‘Commando’ (Ramones).

Om eerlijk te zijn; fijn dat Mayhem in haar begindagen geïnspireerd werd door punk muziek en daarom een ode brengt aan bovengenoemde bands, maar persoonlijk doen de covers me helemaal niks en mist ook niemand hier wat aan. Leuk om oudgedienden Messiah en Maniac weer eens te horen op de respectievelijk Discharge en Dead Kennedys cover, maar het is gewoon geen Mayhem. Daarbij geldt dat de covers de status van de band voor mij persoonlijk omlaag halen.

Daemon in het verlengde

En waarom? Want de eerste drie tracks zijn stuk voor stuk drie vette tracks. Deze kunnen net zo goed zonder de covers uitgebracht worden. Alle drie de tracks zijn de ‘left overs’ van het geweldige Daemon album. Drie nummers die de sfeer van De Mysteriis Dom Sathanas en Wolf’s Lair Abyss uitademen. Vooral ‘Black Glass Communion’ blijft me aan ‘Pagan Fears’ herinneren. Geweldig!

Wat mij betreft hadden ‘Voces Ab Alta’, ‘Black Glass Communion’ en ‘Everlasting Dying Flame’ net zo goed meteen al op Daemon geplaatst kunnen worden, zodat dit een nog dikkere plaat was geweest. En omdat men dan misschien ook niet met de zoutloze punkcover op de proppen was gekomen.

Atavistic Black Disorder/Kommando van Mayhem is voor de liefhebber dus. Hopelijk ligt een toekomstig nieuw album weer zowel muzikaal als productioneel gezien, in het verlengde van Daemon; ik denk dat veel oude, trouwe fans dat zeer zullen waarderen.

Mayhem - Atavistic Black Disorder Kommando EP

TRACKLIST ATAVISTIC BLACK DISORDER/KOMMANDO

SIDE A
Voces Ab Alta
Black Glass Communion
Everlasting Dying Flame
 
SIDE B
In Defense Of Our Future (Discharge Cover)
Hellnation (Dead Kennedys Cover)
Only Death (Rudimentary Peni Cover)
Commando (Ramones Cover)

De pre-order van deze gelimiteerde ep van Mayhem is hier van start gegaan.

MAYHEM ONLINE

Website
Instagram
Facebook
Twitter

CENTURY MEDIA ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén