White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Age Of Aquarius – Out THere

Leestijd: 2 minuten

…And spacecrafts from another world secretly visiting earth? Let us tell you what to think (and you might survive). Die woorden sieren de achterkant en zetten de luisteraar direct aan het denken, iets wat terugkomt bij de gehele artwork. Het gaat dan om het via Rock Company Records verschenen Out There van Age Of Aquarius.

Age Of Aquarius

Achter Age Of Aquarius schuilt de samenwerking tussen de Nederlandse Peter Cox en de Amerikaanse Nakoma Z. Waar die laatste een deel van de lyrics geschreven heeft en de vrouwelijke vocalen voor haar rekening neemt, doet de eerst genoemde de rest. In 2017 kwam met Dawn Of The Age Of Aquarius de eerste langspeler van deze band uit.

Out There

In ruim vijftig minuten schotelt Age Of Aquarius op Out There de luisteraar tien tracks voor. Daarvan is ‘Mysterious Light Being’ met bijna zes en een halve minuut de langste op deze schijf. ‘Fifth Dimension’ is met net iets meer dan drie minuten veruit de kortste track. Dat instrumentale niemendalletje is overigens ook de enige track die de grens van de vier minuten niet haalt.

‘Anyone Out There?’ is de opener van de plaat. Daar krijgt de progressieve rock van dit duo direct al body. Toch is ‘Face Of The Unknown’, welke daarop volgt, de track die de luisteraar echt aan de speakers laat kluisteren. Zowel de rol van de viool als de ijzersterke gitaarpartijen pakken op een mooie manier de spotlight naast de rockende vocalen van Nakoma Z. Zij doet hier denken aan Jefferson Airplane in de tijd met Grace Slick aan het front.

Wat Age Of Aquarius goed doet, is dat zij de muziek niet als eenheidsworst voorschotelen. ‘Alone In The Universe’ is een mooie, piano-geleide ballade. Peter Cox neemt hier de microfoon, wat ook zorgt voor extra variatie in het stemgeluid. Ergens doet hij daar in de verte ook denken aan Paul McCartney gecombineerd met Billy Joel, terwijl Pink Floyd ook nog sporen in die basis nalaat. Die laatste komt ook in ‘Non Carbon Life Form’ naar voren.

De tien tracks op Out There laten horen dat Peter Cox en Nakoma Z elkaar goed gevonden hebben. Samen zorgen zij voor een mooie insteek op de progressieve rock waarbij de balans op vele fronten goed bewaakt wordt. Wie dit alles zelf zo helemaal opzet en uitwerkt, verdient de complimenten.  

Age Of Aquarius - Out There

Age Of Aquarius online

Website

ROCK COMPANY RECORDS ONLINE

Website

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén