White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Nylon Six – Meer EP

Grenzen zijn al lang niet meer onneembare barrières in het maken van muziek. Het internet biedt muzikanten over de hele wereld de kans om samen te werken. Nylon Six is dan ook zo’n intercontinentale samenwerking tussen twee muzikanten met een andere kijk op het leven. Onlangs bracht Nylon Six de ep Meer geheel in eigen beheer uit.

Nylon Six

De basis van Nylon Six is verspreid over Nederland en de Verenigde Staten. Lasashka neemt het Nederlandse deel van dit duo voor haar rekening, terwijl David K. voor het Amerikaanse staat. Hun samenwerking wordt verder uitgebreid met studiomuzikanten, om de kwaliteit nog hoger te krijgen.

Meer EP

Deze eerste ep van Nylon Six bevat vier tracks. De opnames daarvoor zijn gedaan in Chicago, Amsterdam en Berlijn. Samen zorgen die tracks voor iets meer dan een kwartier aan speeltijd. Daarin laat Nylon Six horen dat men niet op een eenzijdige manier naar muziek kijkt.

‘Moving To Mars’ neemt de luisteraar op een frisse manier mee naar de ‘80’s. Voel een vleugje Prince en een klein beetje Level 42, maar vergeet ook de zachte aanvoelende vocalen van Lasashka niet. Zij laat in ‘Adem Tekort’, wat een veilige track is en buiten de taal om de minst vlammende, horen dat de taal haar niet uitmaakt. Dat gebeurde eerder op de plaat ook in ‘Meer’. Opener ‘We Are Smart’ weet de luisteraar op een smooth manier te verleiden.

Eigenlijk is de ep Meer van Nylon Six als zo’n feestje waar je eigenlijk geen zin in hebt, maar al snel beseft dat het toch lekker is. Het is nu alleen nog te hopen dat het volgende feestje van Nylon Six langer duurt, want dit smaakt naar meer.

Nylon Six - Meer EP

Tracklist Meer EP

  1. We Are Smart
  2. Meer
  3. Moving To Mars
  4. Adem Tekort

Nylon Six online

Website
Bandcamp
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén