White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Steve Vai – Inviolate

Liefhebbers van het betere, virtuoze gitaarwerk gaan al op het puntje van hun stoel zitten bij het horen van de naam Steve Vai. Samen met Joe Satriani en Yngwie Malmsteen geldt hij toch wel als één van de grootste in deze hoek van de muziek. Inmiddels is hij toe aan zijn tiende studioplaat. Via zijn eigen Favored Nations en onder supervisie van Mascot Label Group komt Steve Vai met Inviolate.

Steve Vai

Ooit kreeg hij als tiener les van Joe Satriani en via het gerenommeerde Berklee School Of Music en als opvallende gitarist in de band van de flamboyante Frank Zappa, kreeg Steve Vai pas echt naam toen hij in de band van David Lee Roth kwam. Waar hij zeer interessante dingen in bands heeft gedaan, staat hij inmiddels vooral bekend als soloartiest.

Inviolate

Inmiddels is het alweer zes jaar geleden dat Steve Vai met Modern Primitive kwam. Die langspeler krijgt nu in Inviolate een opvolger. Hierop zijn negen nummers te vinden, welke samen goed zijn voor ruim vijfenveertig minuten aan muziek. Die muziek is gitaarmuziek, wel te verstaan.

Opener ‘Teeth Of The Hydra’ gaat niet alleen om het gitaarspel van de meester zelf, het gaat ook om waar hij mee speelt. De zogenoemde Hydra is een custom gemaakte gitaar waarin meerdere gitaren verwerkt zitten. Googelen hoeft niet, want de gitaar staat ook op de cover van de plaat. Echter, de muziek die hij eruit krijgt, is even fenomenaal als men van hem gewend is.

Meer dan gitaarvirtuositeit

Op Inviolate weet Steve Vai de muziek weer te spelen in een sterke setting. De muzikanten weten wanneer zij in de luwte moeten acteren om Vai te laten schitteren. Anderzijds krijgen zij ook echt wel hun momenten. ‘Candlepower’, wat dan weer wel de kortste track is van Inviolate, laat namelijk ook zeer hoogstaand bas- en drumwerk horen. Die momenten komen vaker op de plaat, waardoor het voor velerlei muziekmakers ook op die manier interessant is.

Steve Vai heeft met Inviolate zichzelf en de muziek-minnende mens een prachtgeschenk gegeven. De virtuositeit komt zonder vocalen, maar de liedjes zijn er niet minder om. Wederom schittert de meester zelf.

Steve Vai - Inviolate

TRACKLIST INVIOLATE

  1. Teeth Of The Hydra
  2. Zeus In Chains
  3. Little Pretty
  4. Candlepower
  5. Apollo In Color
  6. Avalancha
  7. Greenish Blues
  8. Knappsack
  9. Sandman Cloud Mist

STEVE VAI

Website
Facebook
Twitter

MASCOT LABEL GROUP

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén