White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The VillainZ – Sexy & Arrogant

Wat doet men als men vol is van seks, drank en horror? Juist, dan richt men een band op. Ternminste, dat is hoe het Franse duo Nic en Jess dat hebben gedaan. Die groep kreeg de naam The VillainZ en werd uitgebreid tot een kwartet. Via Wormholedeath komt The VillainZ nu met de langspeler Sexy & Arrogant.

The VillainZ

Dit gezelschap is afkomstig uit Frankrijk, en om precies te zijn, uit Marseille. De zuidelijke havenstad kent de nodige rauwe randjes en gaat ook gepaard met hitte. Dat weet The VillainZ goed samen te brengen in hun garagerock, welke op zijn beurt dan wel weer gewoon in een studio wordt opgenomen.

Sexy & Arrogant

Deze plaat is de eerste langspeler van The VillainZ. Hierop heeft het viertal een tiental tracks geplaatst. Geen van die tien zijn te vinden op de ep die in 2017 is uitgekomen. Dat was de eerste release van deze band. Waar er toen maar vier nummers te vinden waren, heeft de groep nu meer dan veertig minuten aan muziek voor de liefhebber in petto.

Sexy & Arrogant is een perfecte titel voor een debuutplaat van een band als The VillainZ. De groep zoekt de rauwe randjes van de rock op, maar weet in zangeres Jess iemand aan het front te hebben die niet alleen met haar stem weet te verleiden. In het begin van ‘Nobody’ laat horen dat zij een Blondie-achtige mysterieuze zwoelheid kan voorschotelen. Als de muziek meer aanzwelt, lijken ook Black Sabbath en Avatarium op deze garagerock van invloed. ‘Kill The Light’, waar ook een video voor online staat, bewijst dat zij ook gewoon flink kan rocken.

Meer dan garagerock

Waar hierboven ook al is aangehaald dat The VillainZ op Sexy & Arrogant laten horen dat zij meer dan garagerock zijn, is ‘She’ daar ook een goed voorbeeld van. Deze track, met meer dan vijf minuten de langste op de schijf, schurkt ook tegen de jaren ’70 rock aan. ‘Pink Inside’ laat dat ook goed horen. Qua lyrics moge het ook duidelijk dat The VillainZ hun eigen interesses duidelijk naar voor laten komen.

Het is vuig, het rockt keihard en komt ook met een ongelofelijke hitte op de luisteraar af: The VillainZ hebben met Sexy & Arrogant een debuutplaat in handen die op velerlei wijze de rocker zal prikkelen.

The VillainZ - Sexy & Arrogant

Tracklist Sexy & Arrogant

1- Bloody milk
2- Beyond experience
3- Nobody
4- No apologies
5- She
6- Pink inside
7- You make me hot
8- Kill the light
9- I’m such a bitch
10- Me & him against the world

The VillainZ online

Bandcamp
Facebook
Instagram

Wormholedeath online

Website
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén