White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Sumo Cyco – Initiation

De vooruitgeschoven singles geven altijd een mooi beeld van wat men bij een release kan gaan verwachten. In het geval van Sumo Cyco werd duidelijk voor degene die de band nog niet kende, dat het alle kanten op zou kunnen. Eén ding was zeker: de band bruist van de energie. Via Napalm Records komt Sumo Cyco met Initiation.

Sumo Cyco

Voor wie nu denkt dat Sumo Cyco een nieuwe band aan het front is, heeft het mis. De band is namelijk al toe aan de derde langspeler. De eerste hiervan is al in 2014 verschenen. Het viertal wordt aangevoerd door Skye ‘Sever’ Sweetnam. Zij is voor de band toch wel het visitekaartje dat laat zien dat Sumo Cyco een band is als geen ander.

Initiation

Op deze derde langspeler van Sumo Cyco staan twaalf tracks. Opvallend is dat ze qua lengte allemaal radiovriendelijk zijn. ‘Overdrive’ is de kortste track van de plaat. Op vijf seconde na haalt de track de drie minuten niet. ‘This Dance Is Doomed’ is met vier en een halve minuut op Initiation lang te noemen. Deze langste track van de release is één van de vier tracks die meer dan vier minuten duurt.

‘Run With Giants’, welke afgelopen jaar al online verscheen, ‘Vertigo’, ‘Bystander’ en ‘Bad News’ hadden de mensheid al voorbereid. Sumo Cyco laat op Initiation de ultieme blend te zijn van Mindless Self-Indulgence, Avril Lavigne, The Charm The Fury en Papa Roach te zijn. Energie ten top, wisselingen binnen de nummers die zorgen dat men niet kan binden aan een genre en vocalen die alle kanten op dansen; Sumo Cyco is de moderne insteek op heavy muziek.

Zo kleurrijk als het voorkomen van Skye ‘Sever’ Sweetnam is, is ook hun muziek. ‘M.I.A.’ laat horen dat deze frontvrouw ook al rappend de luisteraar gebonden aan de speakers houdt. Dat zijn tevens ook de momenten dat men muzikaal ook wat verder van de metal af acteert. Ook dat hoort bij de moderne beleving van de muziek.

Sumo Cyco heeft met Initiation een langspeler gemaakt die het denken in hokjes keihard omver schopt. Deze langspeler laat horen dat het spelen met de verschillende genres en het kijkende oog bij Sumo Cyco tot een kleurrijke kunst is verheven.    

Sumo Cyco - Initiation

TRACKLIST INITIATION

1) Love You Wrong
2) Bystander
3) Vertigo
4) Bad News
5) No Surrender
6) M.I.A.
7) Cyclone
8) Run with the Giants
9) Overdrive
10) Power & Control
11) This Dance Is Doomed
12) Awakened (not available on standard digital version)

SUMO CYCO ONLINE

WEBSITE
FACEBOOK
INSTAGRAM
TWITTER
NAPALM RECORDS

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén