White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Sydney Sherwood – Headspace

Leestijd: 2 minuten

Haar naam is nog niet heel erg bekend buiten de Verenigde Staten, maar daar gaat wellicht verandering in komen. Sydney Sherwood heeft als troef haar nieuwe extended play in handen. Geheel in eigen beheer heeft Sydney Sherwood namelijk de ep Headspace op de planken gebracht.

Sydney Sherwood

Als tienjarige begon ze met de muziek en nu is ze één ep verder en nog steeds maar achttien jaar. De uit New Jersey afkomstige muzikante bracht in het begin van 2019 de ep Beauty From Ashes uit. Die release wordt nu gevolgd, na een achtbaan na die vorige plaat, door haar tweede uitgave.

Headspace EP

Deze tweede extended play van Sydney Sherwood telt zes tracks. Opener ‘Wolves’ is met net geen vijf minuten de langste song op deze release. ‘Creep’ is voorafgaand al gebruikt als single en ook ‘Let Me Down’ is al wereldkundig gemaakt. Die laatste werd echter wel in een mooie akoestische versie naar buiten gebruikt.

De zes tracks op de ep Headspace laten horen dat Sydney Sherwood haar muziek goed voor elkaar heeft. Opener ‘Wolves’ bouwt op een riff die ergens tussen Muse en Truckfighters hangt, terwijl de ballad ‘Horizons Edge’ doet denken aan Pink die een rustige track van Oasis speelt. Daarentegen staat ook dat ‘All The Aces’ op een duistere manier rockt en ‘Let Me Down’ hitpotentie heeft.

Kortom, de zes tracks op de ep Headspace laten horen dat Sydney Sherwood bulkt van het talent voor zowel het uitvoeren als het schrijven van muziek. Wie beseft dat ze nog steeds maar achttien jaar is, weet dat ze zomaar eens een mooie toekomst in het vooruitzicht heeft.

Sydney Sherwood - Headspace

Tracklist Headspace EP

1. Wolves
2. Let Me Down
3. Creep
4. Born to Roll
5. Horizon’s Edge
6. All The Aces

SYDNEY SHERWOOD ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén