White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

TellTale – Timeless Youth EP

Leestijd: 2 minuten

De band is pas opgericht aan het begin van 2017 en zag in dat voorjaar al zijn eerste EP uitkomen. Die extended play zorgde ervoor dat ze op de radar kwamen van Sharptone Records. Inmiddels staat TellTale daar onder contract. Via die platenmaatschappij komt dit Amerikaanse viertal met de EP Timeless Youth.

De eerste EP wordt dus opgevolgd door nog een EP en geen langspeler. Deze release telt zeven tracks, die nooit grens van de vier minuten passeren. Daardoor is de totale speeltijd maar iets meer dan drieëntwintig minuten. Doordat men op de hoogte is van het feit dat het een EP is, was men daar al voor gewaarschuwd. Anderzijds is het ook een prima lengte voor een release in dit genre. TellTale maakt aanstekelijke door poppunk beïnvloede rock. Dat betekent dat elk nummer na één luisterbeurt al doorzingt in het hoofd, maar evengoed vervangen kan worden door een ander uit het genre. ‘Rose’ is daar een goed voorbeeld van. Het blijft doorzingen door de energieke mix van punkrock en enthousiasme, maar is even zo makkelijk van het toneel te schuiven door een soortgelijk act.

Misschien zit daar ook het manco voor TellTale: het mag allemaal wat meer onderscheiden zijn. Dat is iets wat in ‘Bouquet’ wel naar voren komen. Dat nummer, welke ook als single gelanceerd is, weer meer te variëren zonder dat de band zijn eigen kenmerken verliest. In dat kader valt ‘Hereditary’ ook te prijzen. In dat nummer komt de rustige, breekbare kant en de explosieve kant van TellTale naar voren. Dit geeft direct ook een mooie moment van afwisseling op Timeless Youth.

De nummers van TellTale zijn niet slecht, zeker niet. Het is alleen zo dat de band laat horen dat er veel potentie in zit, maar dat het soms wat teveel van hetzelfde is. De EP Timeless Youth zal er bij het jonge festivalpubliek echter in gaan als zoete koek.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén