White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Temptress – See

Toen de single ‘Serpentine’ los werd gelaten op de wereld, was het wel duidelijk dat deze band was gekomen om de doom op een heavy manier aan de man te brengen. Die band waar het over gaat is Temptress en die groep komt via Metal Assault Records met See, hun eerste langspeler.

Temptress

De uit Amerikaanse Dallas afkomstige Temptress is een drietal, waarvan het merendeel vrouwelijk is. Alleen de bassist van dienst, Christian Wright, is een man. Dit trio is nog maar een paar jaar actief en zag in het jaar van de oprichting ook hun eerste, en enige, EP uitkomen.

See

Nu is er dus die eerste langspeler van dit gezelschap. See schotelt zes tracks van Temptress voor, welke samen net geen driekwartier duren. Als de plaat zo’n twintig minuten gevorderd is, zijn alleen nog maar ‘Death Comes Around’ en ‘Into My Soul’ aan de oren voorbij gegaan. De eerste, opener van de plaat, duurt meer dan tien minuten en de andere haalt die tien op een haar na niet. Het beeld dat de band daarmee schetst, is wel gelijk goed. De slepende doom met stuwende ritmes en betoverende vocalen zorgt dat de luisteraar erin opgezogen wordt. Die laatste is ook de track waarin ruim over de helft voor het eerst de mannelijke vocalen te horen zijn.

Om de muziek te omschrijven van Temptress, moet gedacht worden aan Red Fang en Black Tusk die samen de studio in zijn gedoken om Black Sabbath op hun eigen manier te spelen. Daarbij is zijn de vrouwelijke vocalen verwelkomd, die zowel rockend als fluweel kunnen zijn. Daardoor ontstaat een betoverend geheel, waarin de luisteraar op een positieve manier blijft hangen. See is daarom een debuutplaat die Temptress op de kaart zet.

Temptress - See

Tracklist See

  1. Death Comes Around
  2. Into My Soul
  3. Waiting
  4. Cry
  5. Serpentine
  6. Hopeless

TEMPTRESS ONLINE

Facebook
Instagram
Twitter

METAL ASSAULT RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén