White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The Fratellis – Half Drunk Under A Full Moon

‘Chelsea Dagger’. Waarschijnlijk kan die nog meegezongen worden ook. Althans, het refrein. Het erg aanstekelijk nummer van de debuutplaat geldt voor veel mensen als de eerste en enige kennismaking met The Fratellis. Inmiddels is de Schotse groep toe aan de zesde studioplaat. The Fratellis zien Half Drunk Under A Full Moon verschijnen via Cooking Vinyl.

The Fratellis

Het verhaal van The Fratellis begon halverwege het eerste decennium van deze eeuw. In het Schotse Glasgow was hun ster snel rijzende en door het debuutalbum Costello Music gingen de landgrenzen open voor deze band. ‘Chelsea Dagger’ had daar een bijzonder groot aandeel in. Voor de nieuwe plaat had The Fratellis vijf langspelers en een vier extended plays uit. Stil hebben de heren nooit gezeten.

Half Drunk Under A Full Moon

De nieuwe plaat van The Fratellis telt tien tracks. Opener ‘Half Drunk Under A Full Moon’ laat direct al horen dat het gevoel dat The Fratellis de luisteraar voorschotelt vooral in de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw hangt. ‘The Last Songbird’ heeft meer met Neil Diamond en Cat Stevens dan de opzwepende rock van de hierboven al aangehaalde megahit.

‘Strangers In The Street’ heeft tonen waardoor het lijkt dat deze track al eerder gespeeld is, decennia terug. Het is wel een mooie, rustige track. ‘Living In The Dark’ heeft nog iets weg van The Beatles. De frivole melodielijn en het aanstekelijke ritme is direct ook het meest opzwepende van de hele plaat.

Misschien hint de band er in de titel al naar, want half dronken onder de volle maan moet men ook andere dingen doen. Dan moet de zwoelheid de mensen naar elkaar toetrekken. Wie beseft waar verliefde stelletjes dan toe in staat zijn, weet ook dat Half Drunk Under A Full Moon best een prima plaat is om The Fratellis die beelden te laten ondersteunen.

The Fratellis - Half Drunk Under A Full Moon

Tracklist Half Drunk Under A Full Moon

  1. Half Drunk Under A Full Moon 05:34
  2. Need A Little Love 03:49
  3. Lay Your Body Down 03:48
  4. The Last Songbird 04:01
  5. Strangers In The Street 03:28
  6. Living In The Dark 03:09
  7. Action Replay 04:10
  8. Six Days In June 03:41
  9. Oh Roxy 04:17
  10. Hello Stranger 06:16

The Fratellis online

Website

Cooking Vinyl online

Website

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén