White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

U.D.O. – Touchdown

Leestijd: 3 minuten

Wie een touchdown maakt, gaat neer, maar scoort ook. Dat eerste is natuurlijk niet te hopen, gezien Udo Dirkschneider de 70 inmiddels gepasseerd is, maar dat tweede wel. De nieuwe studioplaat van U.D.O. heet in ieder geval Touchdown. Die release ziet het licht via Atomic Fire Records, welke ook zijn solo-geste aan de muziekwereld My Way uitbracht.

U.D.O.

Het verhaal van deze band moge duidelijk zijn. Udo Dirkschneider verliet tegen het eind van de jaren ’80 Accept, maar kan nu niet stellen dat zijn eigen band hem daarna in de luwte getrokken heeft. Integendeel. U.D.O. is al decennia een sterke troef in de heavy metal. In die band heeft hij sinds 2015 op de drums het gezelschap van zijn zoon Sven.

Voor de nieuwe plaat is nog een opvallende wijziging in de line-up van dit gezelschap. Als bassist treft men sinds dit jaar Peter Baltes. Dat is inderdaad dezelfde man die in 2018 na meer dan veertig jaar uit Accept was gestapt. Op deze manier is hij dus herenigd met zijn voormalig frontman.

Touchdown

Het nieuwe album van deze Duitsers telt dertien tracks. Wie de uitgebreidere gelimiteerde digipak weet te bemachtigen, zal nog een extra schijf aantreffen. Dat is een DVD waarop de show van Dirkschneider op Wacken in 2022 te genieten is. De klassiekers vliegen daar om de oren, om te eindigen met de klassieker ‘Balls To The Walls’.

Vanaf de eerste tonen op Touchdown is het duidelijk dat U.D.O. hier niet gekomen is om het gas wat te laten vieren. De drumfill waarmee het album opent, zet de heavy metal fanaat gelijk aan. ‘Isolation Man’ wordt vervolgens gevolgd door ‘The Flood’, ‘The Double Dealer’s Club’ en ‘Fight For The Right. Die laatste laat zowel horen dat het opzwepende karakter van de muziek een kracht is, maar ook dat de kennis van klassieke muziek geen kwaad kan als gitarist. Subliem hoogstandje in die bridge. Perfecte track om de vuist te ballen en uit volle borst mee te schreeuwen.

In het totaal staat er voor ruim meer dan vijftig minuten aan nieuwe muziek van U.D.O. op Touchdown. Dat de band het soms wel iets rustiger aandoet, is niet erg, want daardoor komen andere tracks meer uit de verf en kan de band op verschillende manier hun kunde laten blijken, want dat Udo Dirkschneider een stel puike muzikanten in de heavy metal om zich heen heeft, moge duidelijk zijn.

U.D.O. heeft met Touchdown een plaat die hem zeker niet laat vallen en hem keihard laat scoren. Dit is heavy metal zoals men mag verwachten van deze Duitsers. Niet geheel verrassend, maar wel van begin tot eind sterk.

U.D.O. - Touchdown

Tracklist Touchdown

01. Isolation Man
02. The Flood
03. The Double Dealer’s Club
04. Fight For The Right
05. Forever Free
06. Punchline
07. Sad Man’s Show
08. The Betrayer
09. Heroes Of Freedom
10. Better Start To Run
11. The Battle Understood
12. Living Hell
13. Touchdown

Live At Wacken 2022 – Bonus DVD (Limited Digipak)

01. Starlight
02. Living For Tonite
03. Midnight Mover
04. Breaker
05. London Leatherboys
06. Princess Of The Dawn
07. Restless And Wild
08. Son Of A Bitch
09. Screaming For A Love-Bite
10. Up To The Limit
11. Metal Heart
12. Fast As A Shark
13. Balls To The Wall

UDO DIRKSCHNEIDER ONLINE

Website
Facebook
Twitter

ATOMIC FIRE RECORDS ONLINE

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén