White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Udo Dirkschneider – My Way

Leestijd: 3 minuten

Natuurlijk hoeft hij geen introductie meer, maar toch is het hier allemaal net wat anders dan men zou verwachten van Udo Dirkschneider. Op de nieuwe plaat staat zijn gehele naam erop als naamdrager en geldt dat de release geen tracks van zijn eigen hand kent. Covers dus. Die coverplaat van Udo Dirkschneider heet My Way en verschijnt via Atomic Fire Records.

Udo Dirkschneider

De metalhead zal waarschijnlijk al op het puntje van zijn stoel gaan zitten bij het horen van de naam Udo Dirkschneider. Zowel in de tijden als frontman van Accept en met zijn eigen U.D.O. heeft hij menig metalhart sneller doen kloppen. Nu doet hij het dus los van de eerdere bands en projecten.

Naast de welbekende bands heeft Udo Dirkschneider aan menig ander album bijgedragen. Denk daarbij aan onder andere Doro en Hammerfall. Al met al heeft dit icoon uit Duitsland al meer dan vijftig jaar ervaring in het vak van de metal.

My Way

De langspeler My Way kent in het totaal zeventien tracks. Het leuke hieraan is dat het echt niet alleen tracks zijn die voor de hand liggen, gezien het genre waar hij bekend om staat. Zo weet Udo Dirkschneider met zijn band ‘They Call It Nuttbush’ van Tina Turner in een rockende versie te brengen.

Daar tegenover staat dat ‘Man On The Silver River’ van Rainbow, Judas Priests ‘Hell Bent For Leather’, ‘No Class’ van Motörhead en ‘T.N.T.’ van AC/DC misschien wel minder verrassende keuzes zijn. Udo Dirkschneider weet deze echter ook vol vuur te brengen, middels zijn kenmerkende stem.

Ode aan Duits(land)

Zijn eigen Duitsland wordt ook niet vergeten op My Way. Udo Dirkschneider weet een mooie vertolking te brengen van ‘He’s A Woman, She’s A Man’ van The Scorpions. Toch is er nog een track die in dit thema alle aandacht weet te trekken. ‘Kein Zurück’ van Wolfsheim. Ja, daar kan men Udo Dirkschneider gewoon in zijn moederstaal horen zingen. Als dat geen hommage aan zijn vaderland is.

Tracks die ook niet onderbelicht mogen blijven, maar niets met Duitsland of diens taal te maken hebben, zijn ‘Paint It Black’ van Rolling Stones, ‘We Will Rock You’ van Queen en natuurlijk de intense afsluiter ‘My Way’. Zou de keuze om dat nummer van Frank Sinatra als laatste te zetten ook een keuze voor de toekomst zijn?

My Way laat horen dat Udo Dirkschneider ook meer dan prima uit de voeten kan met tracks van anderen. Juist de variatie en de verrassende keuzes maken deze plaat tot een welkome toevoeging aan het toch al imponerende oeuvre van deze man.   

Udo Dirkschneider - My Way

TRACKLIST MY WAY

01. Faith Healer (Alex Harvey)
02. Fire (Crazy World Of Arthur Brown)
03. Sympathy (Uriah Heep)
04. They Call It Nutbush (Tina Turner)
05. Man On The Silver Mountain (Rainbow)
06. Hell Raiser (The Sweet)
07. No Class (Motörhead)
08. Rock And Roll (Led Zeppelin)
09. The Stroke (Billy Squier)
10. Paint It Black (Rolling Stones)
11. He’s A Woman, She’s A Man (The Scorpions)
12. T.N.T. (AC/DC)
13. Jealousy (Frankie Miller)
14. Hell Bent For Leather (Judas Priest)
15. We Will Rock You (Queen)
16. Kein Zurück (Wolfsheim)
17. My Way (Frank Sinatra)

UDO DIRKSCHNEIDER ONLINE

Website
Facebook
Twitter

ATOMIC FIRE RECORDS ONLINE

Website

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén