White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

My Bloody Valentine tekent bij Domino

Leestijd: 2 minuten

Domino laat met grote trots weten dat My Bloody Valentine bij het label getekend heeft. Vanaf vandaag is voor het eerst de volledige catalogus van de band digitaal beschikbaar. Nieuwe fysieke edities voor elke release zullen volgen op 21 mei 2021. Deze uitgaves zijn nu beschikbaar om te pre-orderen. 

Isn’t Anything en loveless zijn volledig gemasterd vanaf de analoge opnames voor de deluxe LP variant. Voor de reguliere LP-versie zijn de hi-res ongecomprimeerde digitale bronnen gebruikt. Beide albums worden ieder voor het eerst breed beschikbaar gemaakt. Ook volledige analoge stukken van m b v worden voor het eerst wereldwijd beschikbaar gemaakt op deluxe en standaard LP variant.

My Bloody Valentine

My Bloody Valentine wordt alom geroemd als een van de meest baanbrekende en invloedrijke groepen van de afgelopen veertig jaar. In een tijdperk waarin gitaarbands in het beste geval een retro-classicisme uitstraalden, klonk My Bloody Valentine niet alleen anders dan al hun tijdgenoten. Ze klonken juist hun tijd ver vooruit. De band bestaat uit de leden Bilinda Butcher, Kevin Shields, Deb Googe en Colm Ó Cíosóig

Met hun debuutalbum Isn’t Anything (oorspronkelijk uitgebracht in 1988) zorgde My Bloody Valentine voor een revolutie in de alternatieve muziek en luidde een nieuwe benadering van gitaarmuziek in voor de generaties na hen. Het album bracht een geluid dat een sjabloon werd voor vele nieuwe subgenres. Het was niet alleen een nieuw soort muziek, het effende ook de weg voor een nieuw soort journalistiek; het aanzetten tot vergelijkingen met elementaire fenomenen, het aanboren van hoe de muziek de psyche beïnvloedde. 

Het tweede My Bloody Valentine album was loveless. Dat werd uitgebracht in 1991. Muzikaal gezien maakte het een onverwachte sprong voorwaarts, vooruit lopend op alles wat in die tijd werd uitgebracht. Loveless wordt algemeen beschouwd als de band hun meesterwerk. De plaat is opgebouwd door het verkennen van de randen van waar een opnamestudio toe in staat is. 

Bundeling

Ep’s 1988-1991 and rare tracks bundelt de vier EP’s van de groep met hierop veel favorieten van de veelal toegewijde fans. You Made Me Realise en Feed Me With Your Kiss volgenden elkaar snel op voorafgaand aan het debuutalbum. In de periode tussen Isn’t Anything en loveless bracht de band de twee EP’s Glider (1990) en Tremolo (1991) uit.

Na twee decennia in relatieve luwte dook in 2013 het derde album m b v op. Dit album bevat bij vlagen hun meest experimentele, maar ook melodieuze werk. Dat gaf het verlangen naar vernieuwing aan. Door de grenzen van zowel muziek als genre te blijven verleggen, is m b v een album met verbazingwekkende muziek. De band inspireert dan ook talloze andere bands tot op de dag van vandaag.

Isn’t Anything, lovelessep’s 1988 – 1991 and rare tracks en m b v zijn vanaf vandaag over digitaal te beluisteren en het fysiek is te pre-orderen voor de release op 21 mei 2021. Check it out.

My Bloody Valentine ep's

My Bloody Valentine online

Website
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén