White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Window End – Perspective Views

Vier heren die muziek maken. Niets bijzonders. En als het verhaal niet bijzonder is, moet de muziek dat wel zijn om in de spotlight te komen. De Zweedse band Windom End heeft die spotlight zeer zeker weten te vinden. Via Freia Music komt hun debuutplaat Perspective Views uit op vinyl.

Windom End

Zoals gezegd is Windom End een viertal. De band laat zich in met de progressieve rock en schuwt het dan ook niet om de tijd te nemen voor de muziek. De basis voor de groep is al gelegd in 2007. Toch heeft het nog lang geduurd voordat het kwartet met de eerste langspeler kwam. Wisselingen in de line-up waren hier de oorzaak van.

Perspective Views

Deze eerste langspeler van Windom End telt zes tracks. Gezien het genre is dat geen aantal waarvan geschrokken wordt. Windom End heeft namelijk bijna alleen maar lange tracks. Alleen ‘Within The Shadow’ haalt de drie minuten niet. Daar laat Windom End horen dat men op Perspective Views  ook akoestisch de oren van de luisteraar durft te benaderen.

De overige tracks zijn dus lang van aard. Opener ‘The Dream’ pakt gelijk al elf minuten. Daarmee is dat de langste track van de schijf. Dit nummer laat ook direct horen dat Windom End de zaken goed voor elkaar heeft. De combinatie van toegankelijk progressieve rock met toch uitdagende partijen valt goed. Het baswerk verdient hierbij vele complimenten. Dat is één van de sterke pijlers van de muziek van Windom End.

‘Revolution’ is ook een goed voorbeeld van Windom End op zijn best. Hier is dat goed te horen in de lange instrumentale passage. De gitarist van de vier weet op een haast Pink Floyd-achtige wijze de muziekliefhebber in te pakken. Doordat de vocalen een baken van rust zijn, blijft het ook toegankelijk als de partijen wat moeilijker worden. Dat maakt het erg aangenaam.

Windom End is progressieve rock van de bovenste plank. De tempowisselingen, de vaardigheden van de leden en de songs in het geheel zorgen ervoor dat Perspective Views  een plaat is die Windom End op de kaart zet.

Windom End - Perspective Views

Tracklist Perspective Views

1.The Dream 10:58
2.Starless Sky 08:07
3.Walk This Way 07:33
4.Within The Shadow 02:49
5.Revolution 09:24
6.Ghost Of The Past 10:22

Windom End online

Website
Facebook
Twitter
Bandcamp

Freia Music online

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 White Room Reviews

Thema door Anders Norén