White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Inklings – Is This Who You Are? EP

Leestijd: 2 minuten

Het verhaal begint bij Fearless Vampire Killers. Nee, niet de film van Roman Polanski, maar de Britse alternatieve rockband. Daarmee maakte frontman Kier Kemp furore. Inmiddels heeft hij een nieuwe band: Inklings. Inklings komt via Marshall Records met de EP Is This Who You Are?.

Inklings

Voor wie denkt dat Inklings een grote band is: het is Kier Kemp. Hij mixt hier zijn brede inspiratie tot een blend van aanstekelijke rock. Hij had al een EP en enkele singles de wereld in geslingerd. Nu is daar dus een nieuwe EP.

Inklings heeft op de EP Is This Who You Are? vier tracks voor de luisteraar in petto. Opener ‘Picture This’ is met drie minuten en elf secondes de langste van de release. De dertien minuten in het totaal wordt dan ook niet gehaald. Toch geven de vier tracks een goed beeld van waar Inklings voor staat.

Opener ‘Picture This’ is aanstekelijk rock, ‘Dizzy’ rockt op een meeslepende wijze, ‘Like It Or Not’ durft nog een knipoog naar Wham! te geven en ‘Sertraline’ bevat de meeste contrasten. Van The Clash, The Killers en The Script tot aan Wham! lijken allemaal van invloed te zijn op de aanstekelijke rocksound van Inklings.

Het zijn maar vier nummers, maar het beeld van Inlklings is middels Is This Who You Are? EP duidelijk. Kier Kemp rockt op een aanstekelijke manier en zal zo op een snelle wijze aan veel fans komen. Rock voor een groot publiek.

Inklings Is This Who You Are

Tracklist Is This Who You Are? EP

Picture This
Dizzy
Like It Or Not
Sertraline

Inklings online

Website
Twitter
Facebook

Marshall Records online

Website
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén